Pasieniečiai sulaikė slovėniškas klastotes pateikusį autobuso keleivį

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė autobusu į Lenkiją vykusį vyrą, kuris patikros metu VSAT pareigūnams pateikė suklastotus slovėniškus dokumentus. Į areštinę uždaryto keleivio tapatybė nustatinėjama.

Vyras pateikė suklastotus dokumentus.<br>VSAT nuotr.
Vyras pateikė suklastotus dokumentus.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-03 10:43

Kaip informuoja VSAT, ketvirtadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė Lenkijos link vykusį autobusą „Setra“, pažymėtą lietuviškais registracijos numeriais. Juo reisu iš Rygos į Kelną vyko grupė keleivių.

Kontrolės metu vienas jų VSAT pareigūnams ištiesė 29 metų Slovėnijos piliečio vardu išduotus asmens tapatybės kortelę ir vairuotojo pažymėjimą. Šie dokumentai pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų, todėl vyras buvo išlaipintas iš autobuso.

Kalvarijos pasieniečiai greitai išsiaiškino, kad ir tapatybės kortelė, ir vairuotojo pažymėjimas yra visiškos klastotės.

Po apklausos užsienietis uždarytas į areštinę, jo tapatybė nustatinėjama. Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.