Senolę apiplėšęs ir ją išžaginti bandęs vyras 15-ą kartą keliaus į teisiamųjų suolą

Vyras, kuris Akmenės rajone įsibrovė į namus ir apiplėšė, o po to bandė išžaginti bejėgiškos būklės senolę, keliaus į teisiamųjų suolą. Kaltinamasis teistas jau 14 kartų.

Vyras jau teistas 14 kartų.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Vyras jau teistas 14 kartų.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2018, 3:28 PM

Kaip informuoja Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, šių metų balandžio mėnesį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Akmenės rajone įvykdyto plėšimo ir pasikėsinimo išžaginti bei seksualiai prievartauti bejėgiškos būklės moterį (gimusi 1928 m.) prieš jos valią. Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūros (Akmenė) prokurorė.

Telšių apskrities VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjų ir prokurorės bendrų pastangų dėka, per 4 mėnesius buvo baigtas ir teismui perduotas ikiteisminis tyrimas. Kaltinamasis – 14 kartų teistas vyras (gim. 1974 m.), kuris gyvena Jonavoje.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl plėšimo, kai būdamas neblaivus (nustatytas 1,76 promilės girtumas) įsibraudamas į namus kaltinamasis panaudojo fizinį smurtą prieš garbaus amžiaus moterį ir atimdamas galimybę priešintis, iš jos namų pasisavino 7 eurus.

Kaltinamasis plėšimo metu taip pat pasikėsino išžaginti ir seksualiai išprievartauti nukentėjusiąją prieš jos valią. Itin jautrų nusikaltimą žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui pasikėsinusiam įvykdyti vyriškiui buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Kaltinamajam gresiantis bausmės dydis spręsis teismo posėdžių salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.