Trylika vaikų prievartavęs ir girdęs Kauno pedofilas – nepakaltinamas

Kauno apygardos teismui ketvirtadienį ir iš antro karto nepavyko atversti kraupios pedofilijos bylos, kurioje Dainavos rajono daugiabutyje gyvenantis 57 metų Rimantas D. kaltinamas seksualiu trylikos kaimynų vaikų išnaudojimu, jų girdymu vaistais ir alkoholiu. Visi nukentėję – vaikinai, jiems yra nuo 13 iki 16 metų.

 Vaikus prievartavusio ir tvirkinusio kauniečio laukia gydymas psichiatrijos ligoninėje.<br> LR asociatyvioji nuotr.
 Vaikus prievartavusio ir tvirkinusio kauniečio laukia gydymas psichiatrijos ligoninėje.<br> LR asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-09 10:15, atnaujinta 2018-08-09 10:33

Antras posėdis buvo atidėtas savaitei, nes kai kurių nepilnamečių tėvai pareiškė norą teikti civilinius ieškinius dėl neturtinės žalos atlyginimo. Dalis šeimų – nepasiturinčios, joms priklauso nemokamas advokatų atstovavimas, tačiau dėl užtrukusių teisinės pagalbos formalumų sutvarkymo juristai ketvirtadienį dar negalėjo atvykti į teismą.

Teismas vyksta iškrypėliui už akių, nes medicinos ekspertai pateikė išvadą, kad nusikaltimo metu jis nesuvokė savo veiksmų – sunkia psichikos ligos forma serga jau daugiau nei 30 metų.

Sprendimą dėl nepakaltinamumo priims teismas, išnagrinėjęs pedofilijos bylą. Byla bus nagrinėjama įprastine tvarka, aiškinantis nusikaltimų aplinkybes ir epizodus, tik be pagrindinio jos veikėjo, kuriam atstovaus advokatas. Vyriškis bus gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje griežto stebėjimo sąlygomis – tikimybė, kad psichikos būklė pagerės, yra nedidelė. Beveik neabejojama, kad vyras bus pripažintas nepakaltinamu. 

Vaikai galėjo būti seksualiai išnaudojami ilgiau nei pusmetį, iki 2017 metų liepos.

Trys nukentėjusiųjų gyvena vaikų globos įstaigose, o likusieji – tame pačiame kvartale kaip ir jų skriaudikas.

Prisigalvojęs įvairių priežasčių pedofilas pasikviesdavo paauglius iš kaimyninių daugiabučių į savo namus, lošdavo su jais kortomis, žiūrėdavo filmus, o paskui versdavo tenkinti jo aistrą, jo akivaizdoje masturbuotis.

Rimantas D. yra išsiskyręs, gyveno vienas. Vyras niekur nedirbo, gaudavo pašalpą dėl savo psichinės negalios.

Su suaugusiais vietos gyventojais jis beveik nebendravo, tačiau nuolatos kalbindavo kieme sutiktus vaikus.

Kai kurie vaikai negrįždavo namo įprastu laiku, tačiau jų tėvams įtarimų nekildavo. Vaikai apie nusikaltimus savo tėvams ilgą laiką nepasakojo.

Pirmieji policijai apie įtartinai besielgiantį vyriškį pranešė nukentėjusiųjų kaimynai, matydami nuolatinius jų vizitus pas įtartinai besielgiantį vienišių.

Kai pareigūnai atvyko į kauniečio namus, šeimininkas jų nenorėjo įsileisti, pirminių parodymų metu neigė savo kaltę.

Tačiau kai vaikai vienas po kito ėmė duoti nuoseklius parodymus, kriminalistams nekilo abejonių, kad vyrą reikia patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Paaiškėjo, kad vyriškis girdydavo nepilnamečius alkoholiu, duodavo jiems kažkokių tablečių. Apsvaigę vaikai nepajėgdavo priešintis, šauktis pagalbos.

Atžalų pasakojimai šokiravo tėvus. Vieną lytiškai išnaudojamą neįgalų paauglį ištiko nervinis priepuolis – jį ėmė kamuoti baimės jausmas.

Kilus abejonių dėl jo būklės, Rimantas D. buvo perduotas į psichiatrų rankas, paguldytas į Rokiškio psichiatrijos ligoninę, kurioje yra gydomas iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.