Kriminalinio aborto versija bliūkšta: namo rūsyje Vilniuje rastas naujagimio lavonas

Vilniaus kriminalinės policijos pareigūnai ieško moters, daugiabučio rūsyje palikusios naujagimį. Kūdikio lavonas buvo aptiktas trečiadienį.

 Policija Karaliaučiaus g., Pilaitėje.<br> D.Umbraso asociatyvi nuotr.
 Policija Karaliaučiaus g., Pilaitėje.<br> D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2018, 9:24 AM, atnaujinta Aug 9, 2018, 12:10 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienį apie 10 val. 35 min. Vilniuje, Karaliaučiaus g., namo rūsyje, rastas moteriškosios lyties naujagimio lavonas.

Pirminiais duomenimis, įvykis gali būti susijęs su išvakarėse skelbta informacija apie Pilaitėje atliktą galimą kriminalinį abortą, po kurio moteris pateko į ligoninę. Kaip jau skelbė lrytas.lt, 36 metų moteris po kriminalinio aborto antradienio vakarą, apie 20 val., buvo pristatyta į Vilniaus ligoninę iš namų Karaliaučiaus gatvėje, Pilaitėje.

Spėjama, kad trečiadienį aptiktas kūdikio lavonas yra tos pačios moters vaikas. Ketvirtadienį jau buvo žinoma, kad iš tiesų ji vaiką pagimdė, nors iš karto po įvykio pati pasakojo apie kriminalinį abortą.

Moteris pasakojo, kad abortą jai atliko pažįstama. Tačiau policijos pareigūnai teigia, jog atlikus pirminius veiksmus aborto versija nepasitvirtino.

„Moteris gimdė pati, o kodėl kūdikis mirė, bus nustatyta tyrimo metu“, - teigia pareigūnai.

Radus naujagimio lavoną, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. Jei paaiškėtų, kad buvo įvykdytas nusikaltimas, tyrimas būtų perkvalifikuotas.

Ketvirtadienį moteris vis dar buvo ligoninėje.

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.