Savo namuose tvirkinęs pedofilas atsidūrė psichiatrų rankose

Kauno apygardos teismas vakar nepradėjo nagrinėti bylos dėl 13 paauglių lytinio išnaudojimo ir apsvaiginimo. Psichiatrai nustatė, kad 57-erių prievartautojas nusikaltimų metu nesuvokė savo veiksmų.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2018, 9:21 AM

13–16 metų paauglius į savo namus kvietęs ir aistrą juos vertęs tenkinti kaunietis Rimantas D. greičiausiai išvengs kalėjimo – psichiatrai pateikė išvadą, kad jis negali būti teisiamas. Teismo procesas įvyks, tačiau pagrindinis bylos veikėjas jame nedalyvaus. Jam atstovaus advokatas.

Išnagrinėjęs aplinkybes teismas greičiausiai priims sprendimą dėl kauniečio nepakaltinamumo ir priverstinio gydymo griežto stebėjimo sąlygomis Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, kurioje Rimantas D. laikomas ir dabar.

Tyrimo metu iškrypėliui buvo pareikšti kaltinimai, tačiau kilus abejonių dėl sveikatos būklės jam buvo paskirta psichiatrinė ekspertizė.

Išaiškėjo, kad sunkia psichikos ligos forma vyras serga daugiau nei 30 metų, dėl psichikos negalios jam yra mokama pašalpa.

Duodamas pirminius parodymus vyriškis kaltę neigė, bet prieš jį buvo surinkta svarių įkalčių.

Visi vaikai davė nuoseklius parodymus, jog Dainavos rajono daugiabutyje jų kaimynystėje gyvenantis vyras įviliodavo juos į savo būstą, rodė filmus, žaidė su jais kortomis.

Po to pedofilas pereidavo prie nusikaltimų – girdydavo paauglius alkoholiu, vaistais, juos prievartaudavo ir tvirkindavo, versdavo masturbuotis.

Apsvaigę vaikai nepajėgdavo priešintis, šauktis pagalbos. Atžalų pasakojimai šokiravo tėvus.

Vieną lytiškai išnaudojamą neįgalų paauglį ištiko nervinis priepuolis, pradėjo kamuoti baimės jausmas.

Nusikaltimai buvo vykdomi daugiau nei pusmetį. Pirmą kartą policijai apie įtartiną vyro elgesį buvo pranešta praėjusių metų liepą.

Nepilnamečiai ilgai tylėjo – manoma, kad jie buvo įbauginti arba nieko nepasakojo tėvams iš gėdos.

Kai Rimanto D. nusikaltimus pradėjo tirti policija, vaikai vienas po kito pradėjo pasakoti, kas vykdavo už uždarų durų.

Niekur nedirbantis, uždaro būdo prievartautojas vengdavo bendrauti su suaugusiaisiais, bet nepraleisdavo progos užkalbinti kieme sutiktų paauglių, netgi žadėdavo jiems pinigų.

Trys iš nukentėjusiųjų gyvena vaikų globos namuose, kiti – tame pačiame kvartale kaip ir iškrypėlis.

Tėvai ketina pateikti Rimantui D. civilinius ieškinius dėl neturtinės žalos atlyginimo, bet jei pedofilas bus pripažintas nepakaltinamu, pinigų jie neprisiteis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.