Girtos telšiškės „pokštas“ patuštins jos piniginę 1100 eurų

Neblaivi telšiškė (gimusi 1988 m.) Bendruoju pagalbos centro telefonu 112 pranešė, kad vyras nori nusižudyti, o atvykus medikams neįleido į namus, todėl papildomai buvo iškviesta ir policija.

Girtos telšiškės „pokštas“ patuštins jos piniginę 1100 eurų.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Girtos telšiškės „pokštas“ patuštins jos piniginę 1100 eurų.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2018, 11:36 AM, atnaujinta Aug 17, 2018, 11:40 AM

Vėliau paaiškėjo, kad pagalba iš tikrųjų nebuvo niekam reikalinga. Šis kvailas pokštas moteriai kainavo 1100 eurų.

Sunkinanti aplinkybė – girtumas

Telšių apylinkės teismo Telšių rūmų teisėjas Tomas Pukšmys viešame teismo posėdyje išnagrinėjo administracinio nusižengimo bylą, kurioje pilietė R.S. traukiama administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 493 str. „Bendrojo pagalbos centro darbo trukdymas, specialiųjų tarnybų iškvietimas žinant, kad pagalba nereikalinga“ 2 d. Ji numato, kad priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimas žinant, kad pagalba nereikalinga, užtraukia baudą nuo 200 iki 2 000 eurų.

Administracinėn atsakomybėn traukiamai R.S. administracinio nusižengimo protokolas surašytas dėl to, kad ji 2018 m. birželio 10 d., 18.05 val., būdama sunkiai apgirtusi, 3,81 prom., į savo namus, Telšiuose, Luokės g., iškvietė policijos pareigūnus ir greitąją medicinos pagalbą, pranešdama melagingą informaciją.

Moteris sumelavo, kad jos sugyventinis A.M. nori nusižudyti. Šiais savo veiksmais R.S. padarė administracinį nusižengimą.

R.S. į bylos nagrinėjimą neatvyko prašydama bylą nagrinėti jai nedalyvaujant.

Administracinėn atsakomybėn traukiamam asmeniui inkriminuotas nusižengimas nustatytas remiantis administracinio nusižengimo protokolu, policijos pareigūno tarnybiniu pranešimu, A.M. paaiškinimu, kitais administracinio nusižengimo byloje surinktais įrodymais.

Administracinio nusižengimo protokole užfiksuotame paaiškinime R.S. teigė, kad neatsimena, kodėl pagalvojo, jog sugyventinis ruošiasi žudytis, ir iškvietė specialiąsias tarnybas.

Greičiausiai dėl visko kaltas alkoholis. Moteriai nustatytas sunkus girtumas. Šios aplinkybės rodo, jog yra R.S. atsakomybę sunkinanti aplinkybė – administracinį nusižengimą padarė būdama neblaivi, ir ši aplinkybė turėjo įtakos administraciniam nusižengimui padaryti.

Nusižengia ne pirmą kartą, turi galiojančių nuobaudų

Skirdamas nuobaudą, teismas įvertina administracinės nuobaudos tikslus, asmenį charakterizuojančią medžiagą. Kaip paaiškėjo, pilietė R.S. anksčiau bausta administracine tvarka, turi galiojančių administracinių nuobaudų, todėl jai skirtinas LR ANK 493 str. 2 d. sankcijoje numatytos baudos vidurkis.

Teismas nutarė R.S. pripažinti padarius administracinį nusižengimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 493 str. 2 d., ir paskirti 1 100 eurų baudą.

Baudą moteris turi sumokėti į bet kurią Valstybinės mokesčių inspekcijos biudžeto pajamų surenkamąją sąskaitą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.