Kraupios žmogžudystės mįslė aiškėja po 7 metų – prabilo ir budelio žmona, ir aukos motina

Tyrėjai apklausė Mariaus Tiškino, kurį prieš septynerius metus nužudė žmonių prekeivių gauja, motiną Nelę Zotovą. Iš to, kas domino kriminalistus, galima spręsti, jog pavyko aptikti ilgai slėptus aukos palaikus.

A.Burbos pėdsakų ieškoma užsienyje, o jo aukos palaikų – Lietuvoje.
A.Burbos pėdsakų ieškoma užsienyje, o jo aukos palaikų – Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-28 19:45, atnaujinta 2018-08-29 09:54

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai teiravosi N.Zotovos, kokias traumas buvo patyręs prieš 7 metus mįslingai pradingęs jos sūnus, ar jis buvo operuotas.

Išgirdę atsakymą, kad M.Tiškinui per avariją sužalota galva, tyrėjai paklausė, kuri konkrečiai vieta buvo sužeista ir operuota.

Klausė apie sūnaus traumas

Pareigūnai nepaaiškino moteriai, kodėl teiraujasi tokių dalykų, bet neatmestina, kad Druskininkuose arba jų apylinkėse neseniai buvo rasti seniai užkasti vyro palaikai.

Veikiausiai dabar norima ne tiktai atlikti ekspertizę, bet ir gauti M.Tiškino medicininių išrašų, iš artimųjų išgirsti, kuo jis sirgo, kokias traumas buvo patyręs, – viso to reikia siekiant nustatyti mirusiojo asmenybę.

Nužudymo tyrimui vadovaujantis Kauno prokuroras Vytautas Gataveckas susilaikė nuo komentarų, susijusių su palaikų suradimu ir kitomis bylos detalėmis.

Jis tiktai patvirtino „Lietuvos rytui“, jog kol kas nėra jokių žinių apie tai, kad įtariamieji M.Tiškino žmogžudyste 39 metų Andrius Burba ir 35 metų Vytautas Avižinis būtų sulaikyti.

Manoma, kad abu jie šiuo metu slapstosi užsienyje.

Prabilo po septynerių metų

Pirmoji apie žmogžudystę prakalbo iš Druskininkų kilusio žmonių prekeivių gaujos nario A.Burbos buvusi žmona Jelena Burbienė, kuri slėpė kraupų nusikaltimą septynerius metus.

Didžiojoje Britanijoje šiuo metu gyvenanti moteris papasakojo teisėsaugai ir „Lietuvos rytui“, kaip M.Tiškinas buvo nužudytas 2011 metų sausio 9-osios vakarą.

Anot J.Burbienės, iš pradžių vyko išgertuvės V.Avižinio nuomojamame bute.

Jose, be jo, dalyvavo A.Burba, M.Tiškinas ir šiuo metu už žmonių prekybą teisiamas 38 metų druskininkietis Tomas Dapkūnas.Po to kompanija, išskyrus T.Dapkūną, persikėlė į Burbų nuomojamą namo dalį Birštono gatvėje.

Vyrams susikivirčijus V.Avižinis ant M.Tiškino užpylė karšto aliejaus, o po to ėmė spardyti jį drauge su A.Burba, daužyti kumščiais.

J.Burbienės tvirtinimu, žudikai suvyniojo aukos kūną į vyšninės spalvos antklodės užvalkalą su geltonomis žvaigždutėmis ir išvežė jai nežinoma kryptimi.

Greičiausiai M.Tiškinas buvo užkastas miške arba kitoje nuošalioje vietoje.

Moteris tiktai po skyrybų išdrįso prabilti apie tai, kad buvęs jos vyras rankas susitepė krauju, – anksčiau bijojusi dėl savo ir dukters gyvybės.

Už žmogžudystę teistas, dėl vagysčių ir kitų nusikaltimų užsienyje įkliuvęs A.Burba buvo pagrasinęs pradanginti jas kalnuose.

Dingusį pripažino mirusiu

Pasak J.Burbienės, M.Tiškinas buvo tapęs žmonių prekeivių gaujos auka.

2010 metų gruodžio pabaigoje T.Dapkūnas jį atsivežė iš Šveicarijos ir paprašė A.Burbos laikinai įkurdinti savo namuose.

M.Tiškino motina aiškino, kad jos sūnus į nusikaltimus nebuvo įsitraukęs, tačiau galėjo pažinoti T.Dapkūną ir jo draugus. Jie galbūt norėjo apiplėšti M.Tiškiną – kartu su juo dingo ir banko kortelės, asmens dokumentai.

M.Tiškinas buvo įtrauktas į dingusių be žinios žmonių sąrašus, o 2016 metų pabaigoje oficialiai pripažintas mirusiu.

Žmogžudystės byla iškelta remiantis J.Burbienės parodymais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.