Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl Vitos Jakutienės grasinimų korespondentui

Vilniaus apylinkės prokuratūroje, įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl įtariamų grasinimų nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Nutrauktas ikiteisminis tyrimas.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-30 13:25

Kaip informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 145 str. 1 d. (grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą) buvo pradėtas š. m. liepos 26 d. pagal korespondento Dainiaus Sinkevičiaus pareiškimą, kuriame teigiama, kad, po viename portale publikuotų jo rengtų straipsnių, jis iš pilietės Vitos Jakutienės socialiniuose tinkluose gavo grasinančio pobūdžio žinučių ir komentarų.

Atlikus ikiteisminio tyrimo veiksmus, remiantis surinktais duomenimis įvertinus V.Jakutienės pareiškimų D.Sinkevičiaus atžvilgiu realumą ir pavojingumą, nenustatyta duomenų, objektyviai patvirtinančių, kad V.Jakutienės žinutes ir komentarus rašė turėdama tiesioginę tyčią grasinti nužudyti ar sunkiai sutrikdyti D.Sinkevičiaus sveikatą, kad tokie grasinimai galėjo būti realiai įvykdyti, todėl jos veiksmuose nėra nusikalstamos veikos sudėties.

Apibendrinus byloje surinktus duomenis, šiandien priimtas nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.