Radviliškyje girtas 17-metis apiplėšė automobilius

Nežinia kur ėjusiam ir nežinia ko svetimuose automobiliuose ieškojusiam nuo alkoholio apsvaigusiam Radviliškio gyventojui pareikšti įtarimai dėl vagysčių iš dviejų automobilių ir pasikėsinimo vieną automobilį pavogti. Jaunuolis buvo sulaikytas Radviliškyje, Pirties g., esančio namo kieme rugsėjo 4-osios naktį.

Septyniolikmetis jau anksčiau buvo teistas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Septyniolikmetis jau anksčiau buvo teistas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2018, 4:20 PM

Kaip informuoja Šiaulių apskrities VPK, tą naktį policijos pareigūnai sulaukė danties skausmą kentusio ir nemiegojusio radviliškiečio telefono skambučio, kad pro langą mato, kaip kažkoks vaikinas vaikšto aplink automobilius, o paskui į vieną jų įlenda.

Operatyviai į įvykio vietą atvykę Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai sulaikė jiems jau keletą metų galvos skausmu tapusį septyniolikmetį.

Šiemet jis jau du kartus teistas – už planšetinio kompiuterio vagystę iš savo vieno pažįstamo ir fizinio skausmo sukėlimą savo seseriai, kurią sumušė būdamas neblaivus. Šįkart vaikinas nusikaltimus padarė irgi neblaivus. Jam nustatytas vidutinis (1,67 prom.) girtumas, jis uždarytas į areštinę.

Paaiškėjo, kad su naktį pažįstamų asmenų kompanija girtavusiam jaunuoliui nuo alkoholio taip apsisuko galva, kad jis nebesusivokė situacijoje.

Kaip teigė pats: ėjo nežinia kur, svetimuose automobiliuose ieškojo nežinia ko. Tad įsibrovęs į Pirties gatvėje stovėjusį automobilį „Audi 80“ jis nežinia kam pasiėmė salone rastą seną automobilio guolį, iš kitos transporto priemonės, Toyota Previa“ – amoniako buteliuką, o „Peugeot 309“ pradėjo stumti iš kiemo.

Baudžiamasis kodeksas tokį jaunuolio įsibrovimą į svetimą automobilį ir ten esančių daiktų pasisavinimą traktuoja kaip nusikalstamą veiką ir todėl jam dėl svetimo turto vagysčių, įsibrovus į du automobilius, ir pasikėsinimo vieną automobilį pavogti pareikšti įtarimai, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Radviliškio policijos pareigūnai šiuo metu atlieka dar vieną ikiteisminį tyrimą, kuriame figuruoja šis vaikinas. Jis įtariamas birželio mėnesį su bendrininkais Radviliškyje, iš Gedimino g., esančio daugiabučio namo kiemo pavogęs automobilį „Mazda Premacy“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.