Socialine darbuotoja apsimetusi vagilė iš pensininkės nugvelbė voką su 1000 eurų

Vyresnio amžiaus žmonių patiklumu besinaudojantys sukčiai ir vagišiai nesunkiai randa vis naujų aukų.

 Socialine darbuotoja apsimetusi įsibrovėlė iš pensininkės namų išėjo nešina voku su pinigais.  <br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
 Socialine darbuotoja apsimetusi įsibrovėlė iš pensininkės namų išėjo nešina voku su pinigais.  <br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2018, 12:23 PM, atnaujinta Sep 13, 2018, 1:36 PM

Senas, bet vis dar veiksmingu išliekantis tokių nusikaltėlių triukas – į pensininkų namus patekti apsimetus socialiniu darbuotoju.

Dažniausiai tokie apsišaukėliai savo aukų budrumą užmigdo pranešdami apie kokią nors jiems neva skirtą kompensaciją ir paprašo parodyti pasą ar tapatybės kortelę, kurių reikia „kompensacijos dokumentams“ užpildyti.

Pasekę, iš kur šeimininkai paima savo dokumentus, apsišaukėliai po kurio laiko nukreipia aukos dėmesį, paprašo įpilti vandens ar griebiasi kitokių triukų, o tuo metu patys išnaršo tą vietą, iš kurios šeimininkai ėmė dokumentus.

Kadangi nemažai žmonių pinigus ir svarbius dokumentus laiko toje pačioje vietoje, tokie apsišaukėliai dažniausiai lauk išeina ne tuščiomis, o nešini šeimininkų santaupomis.

Eiline tokių apsimetėlių auka trečiadienį tapo 84 metų šiaulietė.

Policijai apie namuose laikytų tūkstančio eurų vagystę pranešusi moteris sakė, kad socialine darbuotoja prisistačiusi nepažįstama moteris į jos buto duris pasibeldė apie vidurdienį.

Į vidų įleista socialinė darbuotoja paklausė kiek žmonių gyvena šiame bute ir išgirdusi atsakymą užsiminė, kad šeimininkei priklauso kompensacija už šildymą.

Tuo patikėjusi pensininkė džiaugėsi neilgai.

Vos išėjus „socialinei darbuotojai“ šiaulietė pasigedo namuose laikyto voko su santaupomis.

Pareiškimą policijai parašiusi moteris nurodė, kad vagilės grobiu tapusiame voke buvo tūkstantis eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.