Darbo neteko nosį į svetimas bylas kaišiojusi Vilniaus apylinkės prokurorė

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis trečiadienį pasirašė įsakymą, kuriuo iš pareigų Lietuvos prokuratūroje atleido Loretą Martinaitytę, ėjusią Vilniaus apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorės pareigas.

Prokurorė atleista dėl šiurkščių tarnybinių nusižengimų.
Prokurorė atleista dėl šiurkščių tarnybinių nusižengimų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 12:24 PM, atnaujinta Sep 27, 2018, 1:58 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, tokį sprendimą generalinis prokuroras priėmė atsižvelgdamas į nustatytus tarnybinius nusižengimus. Tarnybinio patikrinimo komisija, vadovaudamasi surinktais duomenimis, nustatė, kad būdama prokurore L.Martinaitytė padarė šiurkščius tarnybinius pažeidimus, jos elgesys buvo nesuderinamas su prokurorės elgesiu.

Pripažinta, kad visi pažeidimai buvo tyčiniai, padaryti aktyviais veiksmais.

Generalinis prokuroras: labai nemalonu

„Visuomet sunku ir nemalonu pripažinti, kad kolega savo veiksmais sulaužė duotą priesaiką, pažemino prokuroro vardą, šiurkščiai pažeidė nepriklausomumo, teisėtumo, atsakomybės, sąžiningumo ir kitus principus bei reikalavimus, kuriuos visuomenė pagrįstai kelia prokurorams.

Tačiau tik nuosekliai ištirdami, išaiškindami tokius atvejus ir juos principingai vertindami galime tikėtis, kad visa institucija taps skaidresnė, atsakingesnė ir pelnys didesnį visuomenės pasitikėjimą.

Skirdamas griežčiausią tarnybinę nuobaudą vadovaujuosi įsitikinimu, kad tolimesnė tarnyba ir prokuroro statusas nesuderinami su nustatytais pažeidimais”, – teigia E.Pašilis.

Vykstant tarnybiniam patikrinimui L. Martinaitytė nuo šių metų liepos 27 d. buvo nušalinta nuo pareigų.

Kaišiojo nosį į svetimas bylas

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė lrytas.lt informavo, kad po aptakia fraze „šiurkštūs tarnybiniai pažeidimai“ slypi ne vienkartinis domėjimasis kitų prokurorų organizuojamais ir vadovaujamais ikiteisminiais tyrimais.

„Tas domėjimasis buvo ne kaip aukštesnio prokuroro, o kaip lygiaverčio, kaip kolegos, nors tokios teisės neturi. Kiekvienas prokuroras yra savarankiškas bylos vadovas ir tik aukštesnysis prokuroras ar to tyrimui vadovaujančio prokuroro vadovas turi teisę žinoti viską, kas susiję su tyrimu“, - sakė prokuratūros atstovė.

R.Stundienė negalėjo pasakyti, kokie buvo tokio neteisėto domėjimosi interesai ir tikslai. Kaip ir sunku pasakyti, kiek laiko prokurorė kaišiojo nosį į kolegų bylas.

Iš darbo atleista prokurorė buvo ne naujokė. Prokuratūros sistemoje ji dirbo nuo 1992 m. Pradėjusi savo karjerą kaip techninė darbuoja, pastaruosius 19 metų L.Martinaitytė dirbo prokurore.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?