Tragišką avariją sukėlęs lenkų vairuotojas išgirdo teismo nuosprendį

Beveik prieš 2 metus kelyje dvi gyvybes pražudęs vilkiko vairuotojas 39 metų lenkas Kšištofas Marekas Jakubovskis atsipirko lygtine bausme.

 K.M.Jakubovskis neneigė kaltės dėl avarijos ir sulaukė lygtinės bausmės.<br> Lrytas.lt montažas (A.Švelnos, panskliautas.lt nuotr.)
 K.M.Jakubovskis neneigė kaltės dėl avarijos ir sulaukė lygtinės bausmės.<br> Lrytas.lt montažas (A.Švelnos, panskliautas.lt nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, panskliautas.lt

Oct 1, 2018, 7:08 PM, atnaujinta Oct 1, 2018, 7:20 PM

Pasvalio teismas už tragiškos avarijos sukėlimą teisiamajam paskyrė 2 metus ir 8 mėnesius nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant pusantrų metų.

Iš užsieniečio darbovietės ir draudimo 6 nukentėjėliams priteista per 85 tūkst. eurų žalai atlyginti. Taip pat teismas nurodė, kad teisiamasis privalo nukentėjėliams sumokėti per 5,3 tūkst. eurų, išleistų advokatams.

Avarija, per kurią žuvo du vairuotojai ir buvo sužeisti 8 žmonės, įvyko Pasvalio rajone, tarptautinėje magistralėje „Via Baltica“. Per kraupų susidūrimą 28 metų biržietė per plauką išvengė žūties, bet neteko mylimojo.

Teisiamasis savo kaltės neneigė, todėl byla buvo išnagrinėta sutrumpinta įrodymų tyrimo tvarka, kai liudytojai neapklausiami.

Kaip jau ne kartą rašėme, prieš 1 metus ir 9 mėnesius ties Panevėžio ir Pasvalio rajonų riba susidūrė vilkikas, dvi lengvosios mašinos ir autobusas.

Biržų link lengvąja mašina važiuodamas 62 metų panevėžietis sumanė pasukti į aikštelę ir sulėtino greitį.

Tuo metu į galinę mašinos dalį rėžėsi iš paskos važiuojantis lenko vairuojamas vilkikas su puspriekabe.

Į priešingą eismo juostą išstumtas lengvasis automobilis trenkėsi į atvažiuojantį iš priekio autobusą, kuriuo į koncertą Kaune važiavo grupė biržiečių.

Po susidūrimo į priešingą eismo juostą išvažiavęs vilkikas susidūrė su autobusui iš paskos važiuojančia lengvąja mašina, vairuojama 30 metų biržiečio. Stiprus smūgis automobilį sumaitojo.

Per keturgubą avariją žuvo abiejų lengvųjų mašinų vairuotojai. Taip pat buvo sužeisti vieno jų 28 metų keleivė ir septyni autobuso keleiviai.

Po susidūrimo vilkikas nuriedėjo į griovį, bet vairuotojas nebuvo sužeistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?