Lyg siaubo filme: Vilkaviškio rajone sūnus tėvui nupjovė galvą ir rankas

Kauno apygardos teismas baigė tirti šiurpiausios pastarojo meto istorijos Lietuvoje aplinkybes. 2017-ųjų rudenį jaunas vyras peiliu nudūrė savo tėvą, vėliau nupjovė jam galvą ir rankas. 

Rokiškio psichiatrijos ligoninė.<br>S.Bagdonavičiaus nuotr.
Rokiškio psichiatrijos ligoninė.<br>S.Bagdonavičiaus nuotr.
 Šiurpus įvykis nutiko šiame name. <br> Nuotr. iš LR archyvo. 
 Šiurpus įvykis nutiko šiame name. <br> Nuotr. iš LR archyvo. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 2, 2018, 3:52 PM, atnaujinta Oct 2, 2018, 5:47 PM

Kraupus nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų lapkričio 11-ąją Pajevonių kaime (Vilkaviškio r.). Vietos gyventojas Edgaras K., kuriam dabar 32-eri, atėjo pas kaimynus rankoje laikydamas peilį ir smarkiai sukruvintais drabužiais. 

„Turiu mėsos, padėkite sutvarkyti“, – kaimynų paprašė jaunas vyras. Išsigandę žmonės suprato, kad kalbama turbūt ne apie kiaulės skerstuves. Jie kaimynui pažadėjo netrukus ateiti, tačiau skubiai užsirakino ir apie įvykį pranešė policijai. 

Atvykę patruliai įtariamojo namų duris rado užrakintas, tačiau matė viduje esantį žmogų. Policijos pareigūnai reikalavo atidaryti duris, o vėliau buvo priversti jas išlaužti.    

Viduje pareigūnai išvydo neįtikėtiną vaizdą – vyro, kuriam buvo nupjauta galva ir rankos, kūną. Paaiškėjo, kad tai –namo šeimininko Edgaro K. 58 metų tėvas. Jis gyveno atskirai ir kartais atveždavo sūnui maisto produktų. 

Ekspertai vėliau nustatė, kad žmogui mažiausiai 24 kartus smogta dideliu peiliu, kuris rastas įvykio vietoje. Vyras likti gyvas neturėjo jokių galimybių, nes peilio ašmenys smigo į nugarą, kaklą ir net širdį. 

Pareigūnai iškart sulaikė Edgarą K., o vėliau teismas leido jį suimti. Vyras jau anksčiau buvo gydomas dėl psichikos sutrikimų, todėl nuspręsta atlikti stacionarią psichiatrijos ekspertizę. 

Psichiatrų išvada nekėlė abejonių – vyras negali atsakyti už savo veiksmus, todėl negali būti ir teisiamas dėl nužudymo. 

Iš pradžių jis visiškai nekomentavo įvykio aplinkybių, vėliau net mėgino aiškinti neva nenužudęs tėvo. O kaimynai įtarė, kad pykčio priepuolis jį apėmė negavus iš tėvo svaigalų.  

Bylą išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas Edgarą K. pripažino kaltu dėl tėvo nužudymo, tačiau jam skyrė priverstinį gydymą Rokiškio psichiatrijos ligoninėje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.