Nelegalus gabenęs kupiškėnas apsikvailino aklai pasitikėdamas navigacijos prietaisu

Prie pasienyje su Baltarusija veikiančio Raigardo kontrolės punkto Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams įkliuvo kupiškėnas. Jis automobiliu „Audi A4 Avant“ gabeno penkis neteisėtus migrantus iš Vietnamo. Vairuotojas gerokai apsikvailino aklai patikėdamas navigacijos sistema, kuri artimiausią maršrutą į Lenkiją jam parinko per Raigardo punktą ir Baltarusiją.

Nelegalus gabenęs kupiškėnas apsikvailino aklai pasitikėdamas navigacijos prietaisu.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Nelegalus gabenęs kupiškėnas apsikvailino aklai pasitikėdamas navigacijos prietaisu.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2018, 11:47 AM, atnaujinta Oct 8, 2018, 12:52 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šeštadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Specialiosiosios paskirties komandos pareigūnai Druskininkų savivaldybėje, Raigardo kontrolės punkto prieigose, sustabdė link Baltarusijos važiavusį automobilį „Audi A4 Avant“. Mašina buvo pažymėta lietuviškais registracijos numeriais.

„Audi A4 Avant“ vairavęs 27 metų Kupiškio gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens dokumentus. VSAT pareigūnus iškart sudomino mašinos salone įsitaisę keturi vyrai. Paaiškėjo, kad tai – Vietnamo piliečiai. Dar vieną jų tautietį pasieniečiai aptiko automobilio bagažinėje.

Užsieniečiai turėjo savo vardais išduotus vietnamietiškus asmens dokumentus, kuriuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę jų turėtojams legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje. Sulaikytų nelegalių migrantų amžius – nuo 22 iki 44 metų.

Paaiškėjo, kad kupiškėnas naudojosi automobilio navigacijos įranga ir kelionės iš Lietuvos tikslu pasirinko Lenkiją. Navigacija jam parodė trumpiausią maršrutą per Baltarusiją, kurį vairuotojas pasirinko bei taip atsidūrė prie Raigardo kontrolės punkto.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Po apklausos Kupiškio gyventojas buvo uždarytas į areštinę, o vietnamiečiai – į Druskininkų užkardoje esančias specialias sulaikymo patalpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.