Pasikėsinimu nužudyti buvusią sutuoktinę kaltinamam kauniečiui – teisiamųjų suolas

Netrukus prieš teismą stos 65 metų kaunietis, kuris yra kaltinamas pasikėsinimu nužudyti savo buvusią žmoną. Baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu jau perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui. Vyrui gresia ilgi metai nelaisvės.

Kaltinamasis galimai kėsinosi žiauriai nužudyti savo buvusią sutuoktinę.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Kaltinamasis galimai kėsinosi žiauriai nužudyti savo buvusią sutuoktinę.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-23 08:59

Kaip informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad šių metų vasario mėnesio pabaigoje kaltinamasis galimai kėsinosi žiauriai nužudyti savo buvusią sutuoktinę.

Tyrimo duomenimis, vyras virtuviniu peiliu sužalojo moterį ir norėjo perrėžti jai gerklę, tačiau moteriai išsigelbėti pavyko, mat ji dėvėjo storą pūkinę striukę, kuri padėjo apsisaugoti nuo dūrių. Nukentėjusioji spėjo užsidengti gerklę nuo vyro dūrių ir atidarius kiemo vartus, pabėgo iš namo teritorijos.

Vyro teigimu, savo buvusią sutuoktinę jis norėjo tik pagąsdinti. Vyras neteko kantrybės dėl nuolatinių konfliktų, kurie tęsiasi jau keletą metų dėl namo, kuris skyrybų metu buvo padalintas abiem sutuoktiniams.

Baudžiamojo kodekso 22 str. rašoma, kad pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas ar neveikimas, kuriais tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių.

Šiuo atveju pasikėsinimas nužudyti, kai nusikaltimas nebaigtas ne nuo kaltinamojo priklausančių aplinkybių, yra prilyginamas baigtam. Vyrui gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.