Skerdikas sulaukė atpildo - patupdytas už grotų iki gyvos galvos

Sūnus tėvui virto žvėrimi

MilanasTarasevičius nesitikėjo, kad bus pripažintas visuomenei itin pavojingu recidyvistu ir nuteistas kalėti iki gyvos galvos.<br> G.Pilaičio nuotr.
MilanasTarasevičius nesitikėjo, kad bus pripažintas visuomenei itin pavojingu recidyvistu ir nuteistas kalėti iki gyvos galvos.<br> G.Pilaičio nuotr.
Teisme kaltinamasis slėpė savo veidą.<br> G.Pilaičio nuotr.
Teisme kaltinamasis slėpė savo veidą.<br> G.Pilaičio nuotr.
 Biologinio sūnaus peiliu subadytas Algirdas Kembrė išgyveno.<br> G.Pilaičio nuotr.
 Biologinio sūnaus peiliu subadytas Algirdas Kembrė išgyveno.<br> G.Pilaičio nuotr.
 Nukentėjusieji reikalavo, kad žudikas atlygintų žalą. <br> G.Pilaičio nuotr.
 Nukentėjusieji reikalavo, kad žudikas atlygintų žalą. <br> G.Pilaičio nuotr.
Du žmones nužudęs M.Tarasevičius įkalintas iki gyvos galvos.<br> G.Pilaičio nuotr.
Du žmones nužudęs M.Tarasevičius įkalintas iki gyvos galvos.<br> G.Pilaičio nuotr.
 M.Tarasevičius tikėjosi švelnesnės bausmės.<br> G.Pilaičio nuotr.
 M.Tarasevičius tikėjosi švelnesnės bausmės.<br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Gediminas Pilaitis

Nov 1, 2018, 12:08 AM, atnaujinta Nov 1, 2018, 12:01 PM

Sūnus tėvui virto žvėrimi

Klaipėdos apygardos teismo salėje prisimindamas žudynes bendrabutyje M.Tarasevičius pareiškė: „Nesu žvėris, nepuolu visų, kas tik pasitiko po ranka. Pats nesuprantu, kai tai galėjo atsitikti“.

Tačiau jo auka tapęs tėvas, 63 metų Algirdas Kembrė, trečiadienį prieš pat nuosprendį kalbėjo kitaip ir netgi buvo susijaudinęs dėl savo gyvybės: „Jis yra tikras žvėris, toks žmogus, paliktas laisvėje nenurimtų, išpjautų visus – ir mane, ir savo seseris, kurios dar jam bandė padėti".

M.Tarasevičius anksčiau teistas už kitą žmogžudystę – nužudė draugą, su kuriuo gyveno viename bute. Atsižvelgęs į ankstesnį nusikaltimą ir tai, kad kaltinamasis nesistengė keisti gyvenimo būdo, teismas jį pripažino visuomenei pavojingu recidyvistu ir izoliavo nuo visuomenės iki gyvos galvos.

Skirdama tokią bausmę, teisėjų kolegija atsižvelgė į tai, kad M.Tarasevičius savo kaltę pripažino, nors šiurpaus poelgio motyvų ir negalėjo paaiškinti. Žmogžudžio atsakomybę sunkino aplinkybė, kad pamotės kraują praliejo būdamas neblaivus.

M.Tarasevičiaus padaryti nusikaltimai - ne atsitiktiniai, o logiška pasirinkto gyvenimo būdo pasekmė“, – jis nenorėjo integruotis į visuomenę“, - nurodoma teismo nuosprendyje.

Iš žudiko priteistas 4 325 eurų turtinės žalos atlyginimas Klaipėdos teritorinei ligonių kasai ir 2 227 eurų turtinės žalos atlyginimas nužudytos moters artimiesiems.

Nuteistasis įpareigotas nužudytosios seseriai atlyginti 10 000 eurų, o dukroms po 20 000 eurų neturtinės žalos.

Bendrabutį pavertė skerdykla

Pernai rudenį iš kalėjimo grįžusio M.Tarasevičiaus aukomis tapo jo artimieji – tėvas A.Kembrė ir dvejais metais jaunesnė jo žmona Irena Kembrienė, nuo dūrių peiliu mirusi vietoje.

Uostamiestyje Bangų gatvės bendrabutyje per išgertuves siautėjęs M.Tarasevičius ketino pasiųsti Anapilin ir tėvu - suvarė peilį jam į pilvą. A.Kembrė gynėsi, bandė slėptis savo kambaryje.

Pasivijęs tėvą sūnus tarpduryje jam tris kartus smogė į nugarą. Paskui apsisukęs šaltakraujiškai peiliu subadė ant kruvinų grindų gulinčią leisgyvę I.Kembrienę.

Kitame bendrabučio kambaryje buvęs I.Kembrienės sugyventinis 48 metų Vladimiras Bereznickis bandė raminti M.Tarasevičių. Šis vyras išsisuko nuo smūgių, užšokęs ant lovos.

Žudikas spruko iš nusikaltimo vietos, pagrobęs nužudytos pamotės mobilųjį telefoną. Policija jį greitai sulaikė šlitinėjantį Taikos prospekte prie prekybos centro „Saturnas“.

Teisme M.Tarasevičius pripažino savo kaltę, bet negalėjo paaiškinti, kodėl nužudė moterį ir kėsino susidoroti su dar dviem žmonėmis.

Nežino, kodėl švaistėsi peiliu

Gegužės 15-ąją į Bangų gatvės bendrabutį atvykę pareigūnai išvydo kraupų vaizdą – ant grindų gulėjo jau mirusi moteris o jos kūne stirksojo peilis. I.Kembrienei smogta vienuolika kartų.

Sunkiai sužalotas A.Kembrė išgabentas į ligoninę ir iškart operuotas. Po operacijos jo sveikatos būklė buvo sunki, bet vyras išgyveno.

Po valandos mieste sulaikytas M.Tarasevičius prisipažino surengęs skerdynes bendrabutyje. Jam nustatytas dviejų promilių girtumas. Tragedijos dieną bute nuo pat ryto buvo girtaujama.

„Išeidamas iš buto pamačiau peilį ir dūriau. Nežinau, kodėl taip padariau. Tėvas man - tik biologinis, nebuvo su juo jokių santykių“, - teisme lemeno kaltinamasis.

Įžūlų įnamį išvarė lauk

Grįžęs iš įkalinimo įstaigos M.Tarasevičius kurį laiką glaudėsi bendrabutyje, kur jo tėvas su žmona gyveno dviejų kambarių bute, o paskui buvo išprašytas, kai girtas pakėlė ranką prieš I.Kembrienę.

Šiame bute įsikūrusių žmonių ryšiai – sunkiai apibūdinami. A.Kembrė su žmona Irena čia gyveno dvidešimt metų, bet nebuvo išsituokęs. Pora išaugino dvi dukras.

Paskui I.Kembrienė į namus priėmė įnamį – V.Bereznickį, su kuriuo ją irgi siejo draugiški santykiai. Moteris normaliai sutardavo su abiem vyrais.

Kai M.Tarasevičius atliko bausmę už nužudymą, I.Kembrienė sutiko priimti jį į butą su sąlyga, kad vyras čia netriukšmaus, negirtuokliaus, nevedžios svetimų moterų, susiras darbo.

Buvęs kalinys ištvėrė tik pusmetį, o paskui pradėjo elgtis agresyviai - šėlo, grasino šeimininkams. Neapsikentusi I.Kembrienė kreipėsi į policiją, kad įžūlus įnamis būtų išvarytas iš bendrabučio.

Peiliu subadytas ir tėvas

„Tą dieną Milanas atėjo pas Ireną. Ji pasikvietė mane ir paprašė nupirkti degtinės buteliuką. Vieno neužteko, teko atnešti ir kitą“, - pasakojo po to vykusiose išgertuvėse dalyvavęs A.Kembrė.

Vidurdienį, kai bute pasigirdo triukšmas, A.Kembrė sakė jau buvęs savo kambaryje. Išėjęs į koridorių pamatė ant grindų kraujo klane gulinčią Ireną, kuri jau nebejudėjo.

Kai vyras paklausė sūnaus, kas čia dedasi, šis peiliu smogė ir jam. Susiėmęs už pilvo A.Kembrė nusvirduliavo į savo kambarį, bet M.Tarasevičius ir toliau jį persekiojo, badė nugarą.

„Jis būtų nužudęs ir mane, bet aš užsilipau ant lovos. Tik po to, kai Milanas išbėgo iš buto, kaimynės paprašiau, kad kviestų policiją“, - žudynes prisiminė V.Bereznickis.

Pamotę badė šaltakraujiškai

V.Bereznickis girdėjo, kaip sužalota I.Kembrienė maldavo žudiką liautis: „Subadęs Algirdą jis grįžo prie Irenos ir vėl ją smaigstė peiliu - lėtai, neskubdamas. Egzekucija truko 3-4 minutes”.

Nužudęs pamotę ir sužalojęs tėvą M.Tarasevičius pirmiausiai nuskubėjo į kompiuterių taisyklą - per valandą spėjo už 10 eurų parduoti iš buto pagrobtą mobilųjį telefoną, o SIM kortelę išmetė.

„Įkaušusi Irena mane ėmė varyti iš buto. Nežinau, kas užėjo - čiupau peilį ir automatiškai dūriau.

Aš su močiute augau, biologiniam tėvui pykčio nejaučiau - draugiškai sugyvendavome“.

Iš Šiaurės Airijos į teismą atvykusi I.Kembrienės duktė Veronika priminė motinos žodžius: “Kai Milanas dar gyveno su tėvais, mama nežinojo, kaip juo atsikratyti, sakydavo, kad jis mus visus išžudys“.

Žudikas įvarė baimės visiems

Kita velionės duktė Loreta, irgi gyvenanti užsienyje, bandė padėti iš kalėjimo grįžusiam biologiniam broliui: “Norėjau jam išnuomoti butelį, kol atsistos ant kojų. Bet jam labiau patiko sėdėti ant sprando mano motinai bendrabutyje - būdavo ir pavalgydintas, ir apskalbtas“.

Nužudytosios sesuo Jovita neabejoja, jog M.Tarasevičiui įsiuto, kai I.Kembrienė pareikalavo nešdintis iš buto: „Pasakė: aš neturiu kur gyventi, ir jūs negyvensite. Ir ėmė švaistytis peiliu“.

A.Kembrė pasakojo, kad M.Tarasevičius augo vaikų namuose: „Paskui aš sukūriau kitą šeimą, pasiėmiau sūnų, bet jį išaugino mano motina, kurios butą jis paveldėjo. Milanas nebuvo beglobis, paliktas likimo valiai“.

Kur dingo M.Tarasevičiaus vaikystėje išsižadėjusi motina, A.Kembrė nežino. Jo netikros seserys abejoja, ar jis yra tikrasis Milano biologinis tėvas.

Nužudytos I.Kembrienės artimieji solidariai pareikalavo, kad M.Tarasevičius jiems atlygintų daugiau kaip 90 tūkst. eurų civilinius ieškinius dėl turtinės ir neturtinės žalos.

Nukentėjusieji nerimavo ir dėl savo gyvybės - prašė, kad žudikas būtų įkalintas ilgiems metams.

Nužudytą draugą slėpė sofoje

M.Tarasevičius jau yra išklausęs nuosprendį už tyčinį nužudymą. Prieš dvylika metų jo auka tapo 29-erių klaipėdietis Romas Paliulis, kurį jis pažinojo nuo vaikystės.

Abu vyrai gyveno lindyne paverstame Taikos prospekto bute. Jį M.Tarasevičiui po mirties paliko senelė – A.Kembrės motina. Paveldėtojas į butą įsileido nuomininką R.Paliulį.

Po visą dieną trukusių išgertuvių M.Tarasevičius pašėlo – nuomininkui medine lazda į galvą trenkė penkiolika kartų ir devynis kartus smogė peiliu.

Po to žudikas puolė naikinti žmogžudystės pėdsakus – mirusįjį suvyniojo į antklodę, įkišo į sofą, kambarį išplovė, kruvinus nusikaltimo įrankius paslėpė.

M.Tarasevičius iš nužudytojo mobiliojo telefono jo tėvams dar pasiuntė žinutę, kad jis neva išvyksta į užsienį. Tėvas keletą kartų skambino telefonu R.Paliuliui, bet jis buvo buvo išjungtas.

Tėvas pajuto lavono kvapą

Žudikas R.Paliulio telefoną pardavė lombarde už 100 litų. Su aukos banko kortele Milanas eidavo apsipirkti prekybos centruose. Nužudytasis bute išgulėjo mažiausiai keturias paras.

Kai A.Kerpė užsuko į butą aplankyti savo sūnaus, čia jau tvyrojo pūvančio lavono kvapas. Pasklidusią smarvę jautė ir viršutiniuose aukštuose gyvenę kaimynai.

Neturėdamas kur dingti M.Tarasevičius tėvui prasitarė nužudęs žmogų, o tas jį paragino greičiau bėgti į prokuratūrą ir prisipažinti. Nusukaltėlis paklausė A.Kembrės patarimo.

Pats atėjęs į policiją ir papasakojęs, kaip nužudė R.Paliulį, žudikas buvo nuteistas kalėti 11 metų.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.