Apie „Facebook“ vartotojus įaudrinusį vaizdo įrašą pasisakė ir policija

Lietuvos policija teigia, kad socialinio tinklo „Facebook“ vartotojus įaudrinusiame vaizdo įraše du policininkai talžo jiems pasipriešinusį gerai pareigūnams žinomą, ne kartą teistą ir baustą vyrą. Policija teigia, kad dar tiriama ar jėgos panaudojimas nebuvo perteklinis.

 Apie „Facebook“ vartotojus įaudrinusį vaizdo įrašą pasisakė ir policija.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Apie „Facebook“ vartotojus įaudrinusį vaizdo įrašą pasisakė ir policija.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2018, 2:43 PM, atnaujinta Nov 7, 2018, 2:57 PM

Trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pasklido vartotojus įaudrinęs vaizdo įrašas. Jam matyti, kaip du policininkai talžo kažkokį vyrą, įraše girdėti elektros šoko prietaiso spragsėjimas.

Pirminiais duomenimis, vaizdo įrašas darytas antradienį Radviliškyje, prekybos centre „Iki“.

Trečiadienį apie šį vaizdo įrašą ir jame užfiksuotas grumtynes socialiniame tinkle „Facebook“ pasisakė ir Lietuvos policija. 

„Reaguodami į pasirodžiusią filmuotą medžiagą pagal pirminius faktus informuojame, kad, vakar, lapkričio 6 d., buvo gautas iškvietimas dėl neblaivaus, pirkėjus parduotuvėje užgauliojančio ir prie jų besikabinėjančio vyro.

Policijos pareigūnams nuvykus pagal iškvietimą ir bandant sulaikyti neblaivų ir agresyviai nusiteikusį vyrą, pastarasis pasipriešino ir bandė smogti policijos pareigūnui. Dėl šios priežasties buvo panaudota fizinė jėga ir spec. priemonės.

Asmuo buvo sulaikytas, jam surašytas protokolas už pasipriešinimą policijos pareigūnams. Paaiškėjo, kad šis vyras policijai gerai žinomas, jau 4 kartus teistas, mažiausiai 20 kartų baustas už administracinius pažeidimus, girto pasirodymą viešoje vietoje, pasipriešinimą policijos pareigūnams ir kitus viešosios tvarkos pažeidimus.

Dėl pareigūnų fizinės jėgos ir spec. priemonių naudojimo Šiaulių policija pradėjo tarnybinį patikrinimą ir informacijos patikslinimą. Gavus papildomos medžiagos, bus sprendžiama, ar pareigūnai elgėsi teisėtai ir adekvačiai“, - rašoma policijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.