Lavoriškių pasieniečiai išaiškino dvi mikroautobusų dokumentų klastotes

Lavoriškių punkte pasieniečiai išaiškino du, įtariama, suklastotų dokumentų atvejus. Į Baltarusiją vykę vilnietis ir Rusijos pilietis pateikė, įtariama, suklastotus mikroautobusų registracijos liudijimus.

 Lavoriškių punktas.<br> VSAT nuotr.
 Lavoriškių punktas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2018, 3:36 PM, atnaujinta Nov 8, 2018, 3:38 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pasieniečiai Lavoriškių kontrolės punkte tikrino į Baltarusiją vykusio automobilio „VW Crafter“ ir jį vairavusio 32-ejų vilniečio dokumentus. Lietuvoje registruotą mikroautobusą vairavusio vyro ištiestas transporto priemonės registracijos liudijimas iškart pasieniečiams sukėlė įtarimų. Netrukus paaiškėjo, kad tai yra, įtariama, visiška klastotė.

Tą pačią naktį pasieniečiai Lavoriškių punkte tikrino ir iš Lietuvos į Baltarusiją vykusį mikroautobusą „Renault Trafic“ rusiškais numeriais. Jį vairavo 50 metų Rusijos pilietis. Jo asmens dokumentai buvo tvarkingi, tačiau kontrolės metu pasieniečiai atkreipė dėmesį į užsieniečio pateiktą mašinos registracijos liudijimą. Šiuo atveju irgi nustatyta, kad dokumentas yra, įtariama, visiška klastotė.

Abiem atvejais dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Vilniaus rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Po apklausos vilnietį pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. Rusas vairuotojas po apklausos paleistas. Mikroautobusai „VW Crafter“ ir „Renault Trafic“ saugomi Vilniaus rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.