Elektros šoku įtariamojo galvą daužęs policininkas nušalintas nuo tarnybos

Dėl incidento, praėjusią savaitę įaudrinusio socialinio tinklo „Facebook“ vartotojus, kuomet buvo paviešinta vaizdo medžiaga, kaip per sulaikymą policininkas elektros šoko prietaisu daužo įtariamojo galvą, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnas nušalintas nuo tarnybos.

 Elektros šoku įtariamojo galvą daužęs policininkas nušalintas nuo tarnybos.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Elektros šoku įtariamojo galvą daužęs policininkas nušalintas nuo tarnybos.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2018, 2:49 PM, atnaujinta Nov 12, 2018, 3:01 PM

Šią istoriją galima būtų pavadinti socialinio tinklo „Facebook“ burbulu. Ji prasidėjo šiame socialiniame tinkle, čia virė aistros ir net Lietuvos policija apie įvykių eigą nesugeba visuomenės kitaip informuoti, kaip tik paskelbti žinutę tame pačiame „Facebook“.

„Patikslinus aplinkybes dėl incidento Radviliškio parduotuvėje, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo pareigūno piktnaudžiavimo. Pareigūnas nušalintas nuo tarnybos.

Primename, kad lapkričio 6 d. gavus iškvietimą, pareigūnai sulaikė neblaivų ir agresyviai nusiteikusį asmenį, kuris priešinosi sulaikymui, dėl ko buvo panaudota jėga.

Apie priimtus sprendimus šioje, daug jūsų dėmesio sulaukusioje byloje, būtinai informuosime“, - rašoma policijos pranešime, paskelbtame „Facebook“.

Kaip jau skelbė lrytas.lt (ne „Facebook“, o portale), praėjusią savaitę socialiniame tinkle pasklido vartotojus įaudrinęs vaizdo įrašas. Jame matyti, kaip du policininkai talžo kažkokį vyrą, įraše girdėti elektros šoko prietaiso spragsėjimas.

Vaizdo įrašas darytas Radviliškyje, prekybos centre „Iki“.

Pasklidus įrašui, Lietuvos policija pranešė (socialiniame tinkle „Facebook“), kad buvo gautas iškvietimas dėl neblaivaus, pirkėjus parduotuvėje užgauliojančio ir prie jų besikabinėjančio vyro. Policijos pareigūnams nuvykus pagal iškvietimą ir bandant sulaikyti neblaivų ir agresyviai nusiteikusį vyrą, pastarasis pasipriešino ir bandė smogti policijos pareigūnui. Dėl šios priežasties buvo panaudota fizinė jėga ir spec. priemonės.

„Asmuo buvo sulaikytas, jam surašytas protokolas už pasipriešinimą policijos pareigūnams. Paaiškėjo, kad šis vyras policijai gerai žinomas, jau 4 kartus teistas, mažiausiai 20 kartų baustas už administracinius pažeidimus, girto pasirodymą viešoje vietoje, pasipriešinimą policijos pareigūnams ir kitus viešosios tvarkos pažeidimus“, – tąkart buvo rašoma policijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.