Didelės vertės bendrovės turtą pasisavinęs darbuotojas stos prieš teismą

Vienoje iš Kelmės įmonių dirbęs vyras iš bendrovės pasisavino didelės vertės krovinius. Kratų metu pareigūnai pas buvusį darbuotoją rado net 27 tūkst. eurų vertės bendrovei priklausantį turtą. 

Pareigūnai pas vyrą rado didelės vertės bendrovės turtą. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Pareigūnai pas vyrą rado didelės vertės bendrovės turtą. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2018, 1:37 PM

Kaip informuoja Telšių apskrities VPK, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje atliktas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduotas praėjusiųjų metų birželį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, numatyto Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 183 str. 2 d. Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūra.

Lengvai įsigyti realizuojamų ir į grynus pinigus paverčiamų prekių, yra viena tų veiklos krypčių, kai pajamos gaunamos iš „minimalių“ pastangų, tačiau neretai neturint strategijos ar įdarbinant netinkamus asmenis, kurie turėtų užsiimti šiuo darbu, įmonė palieka ne tik be išsvajoto „aukso puodo“, bet ir su prarastu pasitikėjimu rinkoje. Šiuo konkrečiu atveju – godumas įvertintas ne kaip nuodėmė, bet ir kaip baudžiamoji atsakomybė.

Vykdyto ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad elektroninių ir telekomunikacinių prekių prekyba užsiimančioje vienoje iš Kelmėje veikiančių bendrovių dirbantis asmuo (gimęs 1992 m.) siekė pelno ne įmonei, o sau. Iš Danijos į Lietuvą jūriniais konteineriais pargabentų prekių pardavimą vykdęs darbuotojas, praėjusiųjų metų kovą savo žinion Kelmėje esančiame sandėlyje priėmė šešis krovinius, kurių kiekvieno vertė 10 tūkst. eurų.

Dėl ligos laikinai nutraukęs darbo santykius, kaltinamasis bendrovės direktoriui negrąžino turimo krovinio ir teigė parduosiąs jį pats. Vyras į darbą nebegrįžo, nes po ligos buvo atleistas.

Ikiteisminio tyrimo metu išsiaiškinta, kad kaltinamasis pasisavino įmonės turtą ir be įmonės direktoriaus žinios išgabeno jį į kitą vietą. Nors kaltinamasis ikiteisminio tyrimo metu atsakomybės siekė išvengti pateikdamas savąją versiją, vis tik pareigūnų profesionalumo ir įdėto įdirbio dėka, jo nusikalstama veika buvo atskleista.

Apie bendrovės pasisavintą ir realizuoti nespėtą turtą bylojo ir atliktos kratos, kurių metu pas asmenį rasta kone 27 tūkst. eurų vertės bendrovės turto, kuris grąžintas nukentėjusiajam.

Kaltinamajam, įvykdžius sunkų nusikaltimą pagal LR BK 183 str. (Didelės vertė turto pasisavinimas), gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.