Kaimo gyventojai priblokšti: kažkas nugvelbė naują kapinių tvorą

Ąžuolų Būdos kaimo (Kazlų Rūdos sav.) gyventojai buvo priblokšti, kai pastebėjo šventvagišką nusikaltimą. Naktį į sekmadienį vagys išmontavo, išrovė ir išsivežė naujai pastatytą kapinių tvorą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Ąžuolų Būdos kapinėse darbininkai vietoj pavogtos tvoros pirmadienį jau statė naują.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Ąžuolų Būdos kapinėse darbininkai vietoj pavogtos tvoros pirmadienį jau statė naują.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-13 14:01, atnaujinta 2018-11-13 14:04

Kazlų Rūdos savivaldybė skyrė pinigų apgriuvusiai ir apipuvusiai senajai kapinių tvorai, kuri gadino tvarkingų ir dažnai lankomų kapų vaizdą, sutvarkyti.

Statybų bendrovės darbininkai nuardė senąją tvorą iš dviejų pusių ir praėjusios savaitės viduryje pastatė 125 metrų ilgio metalinę.

„Tvoros pasigedo seniūnaitė. Šeštadienį ji lankėsi kapinėse – tvora buvo, o sekmadienį liko tik kuolų žymės žemėje. Vagys išnešė 50 tvoros elementų ir 47 kuolus. Trijų nebespėjo paimti. Gal kas sutrukdė? Nuostolis – apie 1000 eurų.

Ištraukti kuolus vagims buvo nesunku, nes duobutėse betonas dar nebuvo visiškai sustingęs“, – pasakojo nusikaltimo šokiruotas Laimis Baniulis, kurio vadovaujami darbininkai vakar pradėjo tvorą statyti iš naujo.

Didžiulės kapinės ties Ąžuolų Būda yra prie pat senojo plento Kauno link. Kelias yra palyginti judrus.

Įžūlia vagyste besipiktinantys kaimo gyventojai neabejojo, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį naują kapinių tvorą pavogę ilgapirščiai yra ne iš Ąžuolų Būdos apylinkių.

„Nėra pas mus tokių žmonių, kurie vogtų iš kapinių. Kur jie dėtų tokią tvorą? Visi iš karto suprastų, iš kur ji. Čia svetimų darbas. Gal kas pravažiuodamas pamatė, kad tveriama nauja tvora, ir atvažiavo naktį“, – svarstė kaimo gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.