Patvirtintos Šalčininkų gimnazijoje dujų ataką įvykdžiusių įtariamųjų tapatybės

Dujų ataką Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijoje praėjusią savaitę įvykdė du 14-mečiai, pranešė Vilniaus apskrities policija. Policija praneša, kad dėl šio incidento nepilnamečių tėvams gali tekti pakratyti pinigines.

 Patvirtintos Šalčininkų gimnazijoje dujų ataką įvykdžiusių įtariamųjų tapatybės.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
 Patvirtintos Šalčininkų gimnazijoje dujų ataką įvykdžiusių įtariamųjų tapatybės.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2018, 4:08 PM, atnaujinta Nov 19, 2018, 4:22 PM

Vilniaus apskrities VPK primena, kad lapkričio 15 d. apie 11 val. 04 min. Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Šalčininkuose, Mokyklos g., Jano Sniadeckio gimnazijos 2-ame aukšte pripurkšta neaiškios kilmės dujų, jaučiamas aitrus kvapas.

Apie 700 mokinių evakuoti į lauką dėl patalpų ore esančių galimai sveikatai pavojingų cheminių medžiagų. Į įvykio vietą buvo iškviestos specialiosios tarnybos. 7 moksleiviai dėl apsinuodijimo dujomis išvežti į Šalčininkų rajono sav. ligoninę.

Atlikus tyrimo veiksmus, nustatyta, kad pipirinį dujų balionėlį į mokyklą atsinešė keturiolikmetis J. Sniadeckio gimnazijos moksleivis ir kartu su kitu bendraamžiu moksleiviu papurškė 2-ojo aukšto tualete.

Įžūliais veiksmais, iš chuliganiškų paskatų, demonstruodami nepagarbą mokyklos bendruomenei buvo sutrikdyta visuomenės rimtis ir tvarka. Viešoji tvarka – tai įstatymo saugoma vertybė, moralės ir pagarbos vieni kitiems principais pagrįstos bendrosios viešo elgesio taisyklės. Papildomi objektai – žmogaus sveikata, laisvė, garbė, orumas, nuosavybė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariate dėl įvykio atliekami ikiteisminio tyrimo dėl viešosios tvarkos pažeidimo veiksmai. 

Visa informacija, susijusi su šiuo įvykiu, bus perduota Valstybinei vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai bei Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriui spręsti klausimą dėl nepilnamečio elgesio ir tėvų (įtėvių, globėjų) patraukimo atsakomybėn dėl galimo tėvų valdžios nepanaudojimo.

Taip pat buvo sutrikdytas ir gimnazijos darbas, iškviestos spec. tarnybos, į Šalčininkų rajono savivaldybės ligoninę pristatyti moksleiviai su apsinuodijimo požymiais – dėl šio įvykio atsiradusi tiek turtinė, tiek neturtinė žala turės būti atlyginta atsakingų asmenų, t. y. tėvų ar rūpintojų.

Tai buvo ne pirma tokia dujų ataka mokyklose praėjusią savaitę. Kaip jau skelbė lrytas.lt, lapkričio 12 d. toks pats išpuolis buvo įvykdytas Vilniaus Radvilų gimnazijoje. Tąkart į ligoninę buvo išvežtas 21 moksleivis.

Praėjus kelioms dienoms paaiškėjo, kad išpuolį įvykdė dar 16-os neturintis gimnazijos moksleivis. Jam po incidento pasūlyta ieškotis vietos kitoje mokykloje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.