Buvęs J. Miltinio teatro vadovas L. Zaikauskas lieka nuteistas dėl priekabiavimo

Panevėžio apygardos teismas atmetė buvusio Panevėžio J.Miltinio teatro vadovo režisieriaus Lino Marijaus Zaikausko skundą ir paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį dėl kėsinimosi priversti lytiškai santykiauti.

Vyras lieka nuteistas.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Vyras lieka nuteistas.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2018, 4:16 PM

„Teismas motyvuotai pagrindė savo sprendimą, nuosprendyje išdėstyti motyvai visiškai atitinka faktines aplinkybes, todėl aukštesnės instancijos teismas neturi pagrindo teigti, kad byla išnagrinėta pažeidžiant Baudžiamojo proceso kodeksą“, – pažymima apygardos teismo nutartyje.

Kaip pranešė teismas, nuteistasis prašė panaikinti Kupiškio teismo rūmuose gegužės 4 dieną paskelbtą apkaltinamąjį nuosprendį kaip nepagrįstą ir jį visiškai išteisinti.

Apeliacinę bylą Panevėžio apygardos teismas bylos šalių prašymu nagrinėjo uždaruose teismo posėdžiuose.

Susipažinęs su bylos medžiaga ir ją išnagrinėjęs, teismas konstatavo, kad pirmos instancijos teismas tinkamai vertino surinktus L.Zaikausko kaltės įrodymus bei priėmė teisėtą ir pagrįstą nuosprendį.

Atmetus nuteistojo apeliacinį skundą, jam teks atlyginti nukentėjusiai aktorei priteistą neturtinę žalą – 3 tūkst. eurų.

Jis taip pat nubaustas 44 parų arešto bausme.

L.M.Zaikauską seksualiniu priekabiavimu apkaltino aktorė Erika Račkytė. Ji repetavo L.M.Zaikausko režisuotame spektaklyje „Mergaitės svajonė“.

Mergina nurodė, kad per repeticijas tuometinis J.Miltinio dramos teatro vadovas ne kartą jai minėjo, jog po spektaklio premjeros ji turės su juo „permiegoti“, tokiu būdu atsidėkodama už repeticijas.

Kilus skandalui, L.M.Zaikauskas buvo atleistas iš pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.