Paviešintas smurto Kauno gimnazijoje įrašas: mokiniai mušasi, policija stebisi

„Ne jis pasakė, ne jis pasakė“, – aidėjo merginos balsas už kadro, kuriame vienas mokinys staiga ima talžyti kitą. Lrytas.tv gautame vaizdo įraše užfiksuotos mokinių muštynės, trečiadienį sukėlusios nemenką atgarsį.

 Paviešintas muštynių Kaune vaizdo įrašas.
 Paviešintas muštynių Kaune vaizdo įrašas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2018, 3:39 PM, atnaujinta Nov 21, 2018, 5:28 PM

Žinia apie tai, kad Kaune gimnazijoje įvyko muštynės, socialiniuose tinkluose pradėjo plisti trečiadienį. Pagal įrašus bei komentarus galima nuspėti, kad muštynės įvyko Kauno „Rasos“ gimnazijoje.

Apie smurtą skelbė ir viešųjų ryšių specialistas Saugirdas Vaitulionis.

„Gavau laišką su video, kur prestižinėje Kauno „Rasos“ gimnazijoje kastetu daužomas devintokas. Daužo kitas mokinys. Prestižine save laikanti gimnazija šį incidentą užglaistė“, – rašė S.Vaitulionis.

Vis tik didesnė tikimybė, kad smurtavęs vaikinas ant delno buvo užsidėjęs ne kastetą, o pirštines. Visas aplinkybes nustatys policijos pareigūnai

„Rasos“ gimnazija susijusi su Vytauto Didžiojo universitetu (VDU). Šaltinis šioje aukštojo mokslo įstaigoje nurodė, kad smurtavęs moksleivis jau nesimoko gimnazijoje. 

Tuo tarpu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai paskelbė, kad nėra gavę ir užregistravę pranešimo, kad P.Lukšio gatvėje esančioje ugdymo įstaigoje būtų vykęs konfliktas, kurio metu būtų sužalotas nepilnametis.

Reaguodami į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, Kauno apskrities VPK pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes, jaunuolis, galimai dalyvavęs konflikte, nustatytas.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. už tai numatomi viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

„Sužalojimai buvo menki, todėl nukentėjusio vaikino tėvai nesikreipė nei į medikus, nei į policiją“, - pranešė tas pats šaltinis VDU. 

Gimnazijos direktorius Artūras Sakalauskas taip pat patvirtino, kad smurtavęs paauglys paliko gimnaziją, tačiau tvirtai neigė neva buvo naudojamas kastetas

Vadovas bendravo tiek su smurtavusio, tiek su nukentėjusio moksleivio tėvais. Susidarė įspūdis, kad jie nori taikiai išspręsti šią situaciją ir ją užmiršti. 

A.Sakalausko žiniomis, konfliktas tarp moksleivių įsiplieskė, kai jaunesnis vaikinas papurškė kvepalų vyresniam moksleiviui. Dėl pastarojo elgesio nusiskundimų būta ir anksčiau. 

„Žinoma, nemalonu“, - tikino gimnazijos vadovas. Incidentas įvyko spalio pabaigoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.