Aukštas Kauno valdininkas paspringo kyšiais: teks pakloti net 24 tūkst. eurų baudą

Kauno apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį buvusiam Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Kauno teritorinio skyriaus vedėjui Vytautui Pamakščiui ir jo bendrininkams kyšininkavimo, papirkimo ir dokumentų klastojimo byloje.

 Kyšiai parklupdė Kauno valdininką V.Pamakštį ir jį "tepusius" įmonių atstovus.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Kyšiai parklupdė Kauno valdininką V.Pamakštį ir jį "tepusius" įmonių atstovus.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2018, 4:00 PM, atnaujinta Nov 23, 2018, 4:02 PM

Iš viso šioje byloje prieš teismą stojo aštuoni žmonės, tarp jų – palankiais produktų tyrimų rezultatais suinteresuotos įmonių atstovės Auksė Butkevičiūtė, Donata Grikštaitė ir Vilma Žilinskienė.

V.Pamakštys liepdavo savo pavaldiniams, kad jie neįrašytų tikrųjų tyrimų rezultatų – taip dokumentuose „gimdavo“ melagingos žinios, jog produktai atitinka nustatytas normas.

Narpliojant nusikaltimų grandinę buvo išaiškintas ir teismui pateiktas net 31 epizodas.

Teisėjų kolegija V.Pamakštį pripažino kaltu dėl korupcinių nusikaltimų ir skyrė jam 24 102 eurų dydžio baudą.

Tyrėjai buvo aptikę ir narkotinių medžiagų, bet dėl šio epizodo jis buvo išteisintas.

A.Butkevičiūtė, D.Grikštaitė ir V.Žilinskienė pripažintos kaltomis dėl valstybės tarnautojo papirkimo, jos skirtos vienodos 753 eurų dydžio baudos.

Dar vienas kaltinamasis, Algaudas Poderis susitarė su V.Pamakščiu, kad jo atsovaujamai bendrovei viešuosiuose pirkimuose bus sudarytos sąlygos laimėti konkursus – kyšiu tapo ne tik pinigai, bet ir alkoholinio gėrimo butelis. Teismas įpareigojo jį sumokėti 6778 eurų baudą

Tokia pati bauda pasivijo ir Alvydą Mikalauską, kuris sukurstė pagaminti netikrą dokumentą ir papirko V.Pamakštį už neteisėtą veikimą, vykdant savo įgaliojimus.

Kartu su V.Pamakščiu veikusi Aušra Kasulaitienė prisipažino pilnai ir buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Savo kaltę neigusi Genovaitė Gvergždienė buvo išteisinta – pritrūko įrodymų, kad ji, vykdydama neteisėtą skyriaus vedėjo nurodymą, veikė tiesiogine tyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.