L. Stankūnaitę ir jos dukrą persekiojęs T. Skučas teisme nesirodo

Čikagos kalėjime sėdinčios Neringos Venckienės pusbrolis Tadas Skučas žadėjo nevilkinti savo bylos nagrinėjimo, tačiau jau pusantrų metų teismui nepavyksta jo prisišaukti. Jo gynėja teigia, kad T.Skučas į teismą atvykti negali dėl ligos. 

A.Skučienę prokurorė siūlo įkalinti ketveriems metams, o jos sūnaus T.Skučo teismas nesulaukia, nors šis ir žadėjo nevilkinti bylos nagrinėjimo. <br>R.Neverbicko nuotr.
A.Skučienę prokurorė siūlo įkalinti ketveriems metams, o jos sūnaus T.Skučo teismas nesulaukia, nors šis ir žadėjo nevilkinti bylos nagrinėjimo. <br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2018, 5:35 PM, atnaujinta Nov 29, 2018, 5:37 PM

Advokato Gintaro Černevičiaus, Laimutės Stankūnaitės bei jos dukters persekiojimu kaltinamo T.Skučo (42 metų) byla beviltiškai įstrigo Šiaulių apygardos teisme. 

2013 metų pavasarį su šeima į Vokietiją pasprukęs, tačiau dėl baimės atsidurti Lukiškių kalėjime po trijų metų pats pas tyrėjus pasirodęs T.Skučas, žadėjo nevilkinti baudžiamosios bylos nagrinėjimo, tačiau teisme pasirodyti nesiteikia. 

Vietoje T.Skučo teismas sulaukia tik jo pusseserės Sonatos Žukauskienės advokatų kontoroje dirbančios advokato padėjėjos Rūtos Sutkutės pranešimų, kad N.Venckienės pusbrolis teisme negali dalyvauti dėl savo ligos. 

Šį mėnesį neįvyko du planuoti T.Skučo baudžiamosios bylos posėdžiai, taip pat jau žinoma, kad bylos teismas negalės tęsti ir gruodį, todėl artimiausias posėdis numatytas tik kitų metų sausį. 

Paskutinį ir vienintelį kartą T.Skučas Šiaulių apygardos teisme lankėsi pernai kovo 13 dieną ir išdėstė savo versiją dėl jam pateiktų kaltinimų. 

Nors Audronės Skučienės sūnus nuo pat pradžios aktyviai dalyvavo Venckų ir Kedžių sukurtoje pedofilijos istorijoje, teisėsaugininkai jam yra pareiškę kaltinimus tik dėl nusikalstamos veikos, kuri buvo įvykdyta išvadavus L.Stankūnaitės dukrą iš jos laikinosios globėjos namų.

Kaltinamajame akte teigiama, kad 2012 metų gegužės 20 dieną, praėjus trims dienoms po to kai mergaitė buvo grąžinta motinai, T.Skučas kartu su mama Audrone Skučiene ir pussesere N.Venkciene savo šalininkams davė nurodymą surasti Palangoje advokato G.Černiausko namą ir patikrinti, ar jame nėra L.Stankūnaitės su dukterimi.

„Patvoriniai“ šios užduoties ėmėsi su dideliu entuziazmu, apieškojo Nidą, Klaipėdą, Šventąją, Palangą ir galiausiai paskelbė daug juoko visuomenėje sukėlusią išvadą – vaistais apnuodyta mergaitė paguldyta į Šventosios ligoninę, nors ligoninės Šventojoje iš viso nėra.

Antrajame epizode T.Skučas dalyvavo asmeniškai. Tų pačių metų birželio 6 dieną jis su kauniečiu Renaldu Ščiglinsku, kuris yra teisiamas su A.Skučiene ir kitais aktyviais „violetiniais“, gavę informacijos, kad Kauno rajone esančioje kavinėje „Timėjas“ buvo pastebėta L.Stankūnaitė su dukterimi, skubiai atvažiavo nurodytu adresu. 

„Timėjuje“ jie rado pietaujančius L.Stankūnaitė, jos dukterį, G.Černiauską bei Kriminalinės policijos biuro pareigūnus ir puolė juos fotografuoti bei filmuoti,  o vėliau nuotraukas paskelbė viešai.

L.Stankūnaitei ir kitiems išvykstant iš kavinės, sekliai taip pat sėdo į mašiną ir pradėjo juos persekioti, taip sukeldami pavojų valstybės saugomiems asmenims.

Teisme apklaustas T.Skučas kategoriškai atmetė kaltinimus dėl „violetinių“ siautėjimo pajūryje, tačiau prisipažino su R.Ščiglinsku sekęs L.Stankūnaitę Kauno rajone.

„Atsisėdau kampe, prie L.Stankūnaitės ir jos dukters nesiartinau, joms nieko nesakiau, netrukdžiau, tik sėdėjau ir stebėjau. Norėjau pamatyti mergaitę, nes ji man rūpi“, - teisinosi T.Skučas. 

„Gal jis ir serga, bet man, panašu, kad bando vilkinti bylą iki senaties ir taip išvengti bausmės“, - teisme užstrigusia byla piktinasi L.Stankūnaitės tėvas Stasys Stankūnas.

Nors L.Stankūnaitė ir jos dukra byloje yra pripažintos nukentėjusiomis, tačiau apie šią bylą jokios informacijos neturi.

„Kreipsimės į teismą ir prašysime, kad bylos nagrinėjime būtų leista dalyvauti mūsų advokatei, nes taip T.Skučas raštelius dėl ligos siuntinės dar porą metų ir niekas nepatikrins, ar jie tikri“, - portalui lrytas.lt sakė S.Stankūnas.

Tame pačiame Šiaulių apygardos teisme nagrinėjama ir vadinamoji Garliavos seklių gaujos byla, kurioje kaltinimai pateikti T.Skučo motinai ir dar dešimčiai asmenų. 

Šioje byloje jau prasidėjo baigiamosios kalbos. Kai kuriems teisiamiesiems prokurorė siūlo skirti laisvės atėmimo bausmes – A.Skučienei ketverių, Andrejui Lobovui – trijų, Renaldui Ščiglinskui – pustrečių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.