Nauji faktai apie šturmu vaduotą kaunietę: gaujos vadeiva įtariamas jos kankinimu

Aiškėja 29 metų merginos, kurią ketvirtadienį Kaune šturmu iš žiaurumu garsėjančio Kauno bandito Mindaugo Mažeikos pravarde Asilas namų vadavo gausios policijos ir ugniagesių pajėgos, sužalojimo detalės. Pasirodo, mafiozas įtariamas sutrikdęs aukos sveikatą itin žiauriai, ją kankindamas.

 Kauno Kryžkelės gaujos vadeiva, įtariama, šiame name kankino merginą.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Kauno Kryžkelės gaujos vadeiva, įtariama, šiame name kankino merginą.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Kauno Kryžkelės gaujos vadeiva, įtariama, kankino merginą savo namuose.<br> G.Bitvinsko nuotr. 
 Kauno Kryžkelės gaujos vadeiva, įtariama, kankino merginą savo namuose.<br> G.Bitvinsko nuotr. 
 Kauno Kryžkelės gaujos vadeiva, įtariama, šiame name kankino merginą.<br> G.Bitvinsko nuotr. 
 Kauno Kryžkelės gaujos vadeiva, įtariama, šiame name kankino merginą.<br> G.Bitvinsko nuotr. 
 Kauno Kryžkelės gaujos vadeiva, įtariama, kankino merginą savo namuose.<br> G.Bitvinsko nuotr. 
 Kauno Kryžkelės gaujos vadeiva, įtariama, kankino merginą savo namuose.<br> G.Bitvinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-11-30 14:29, atnaujinta 2018-11-30 18:35

Kauno prokuratūra penktadienio popietę paprašė suimti devynis kartus teistą 43 metų „Kryžkelės“ gaujos vadeivą M.Mažeiką ilgiausiai leistinam terminui – trejiems mėnesiams, tačiau teistas nusprendė uždaryti į jį belangę mėnesiui. Asilas šiuo metu yra teisiamas kitoje byloje dėl įtakingo Agurkinių gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymo.

Nepaisant šiurpių išpuolių, narkotikų laikymo, vairavimo išgėrus ir apsvaigus nuo narkotikų, daugybės administracinių nusižengimų, garsus Kauno banditas iki šiol niekaip nebūdavo suimamas – teisėjai paleisdavo jį į laisvę esą dėl sunkios ligos, tačiau liga netrukdo jam daryti naujų nusikaltimų.

Išaiškėjo, kad ketvirtadienį nukentėjusi jauna moteris iki paskutinio smurto protrūkio gyveno kartu su M.Mažeika jo nuomojamame bute Žemaičių gatvėje.

Neprognozuojamo būdo recidyvistas anksčiau jau buvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl savo kitos draugės kankinimo – pjaustydavo jos kūną peiliu, o ant žaizdų pylė druską ir degtinę.

Ketvirtadienio rytą po valandą trukusios gelbėjimo operacijos ugniagesiai išstūmė antrame aukšte esančio būsto langą ir atrakino duris iš vidaus policijos pareigūnams.

Policija išsivežė kambaryje buvusį M.Mažeiką, o kartu su juo buvusią draugę perdavė medikams. Merginos veidas buvo smarkiai sumuštas, nusėtas žaizdomis, kraujosruvomis.

Mafiozo auka pristatyta į Kauno klinikas. Dėl jos dingimo ketvirtadienį į policiją kreipėsi motina, nesėkmingai ieškojusi telefonu. Moteris baiminosi, kad jos dukra gali būti sunkiai sužalota. Išvadavę merginą, pareigūnai M.Mažeikos būste aptiko miltelių, greičiausiai tai narkotikai.

Kol kas M.Mažeikai iškelta byla dėl sveikatos sutrikdymo, tačiau įtarimai gali būti papildyti pagrobimu, jei paaiškės, kad banditas naudojo prievartą, neleisdamas išeiti iš namų.

Nusikaltimai kartojasi

Asilas šiuo metu yra teisiamas už I.Laškevičiaus nužudymą, įvykdytą 2016 metų kovą.

Per pastaruosius dvejus metus M.Mažeika prie vairo be teisių įkliuvo jau aštuonis kartus.

Tris kartus jis vairavo mašinas neblaivus, buvo nuteistas už narkotikų laikymą, įkliuvo dėl mėginimo papirkti pareigūnus.

Būdamas girtas ir apsvaigęs nuo kvaišalų jis sukėlė masinę avariją, bandė sprukti nuo policijos.

Mafiozas savo vardu neturi turto, nemoka baudų, tačiau tarsi tyčiodamasis iš teisėsaugos ir skylėtų įstatymų mėgaujasi prabangiu gyvenimu, kuris būtų neįkandamas daugeliui net ir gerus atlyginimus gaunančių žmonių.

I.Laškevičiaus žmogžudystės byloje kilimą į laisvę jam nutiesė artimieji, sumokėję 20 tūkst. eurų užstatą.

2018 metų rugpjūčio pabaigoje švelnų požiūrį jo atžvilgiu pademonstravo Apeliacinio teismo teisėjų kolegija, susidedanti iš Aloyzo Kruopio, Jolantos Čepukėnienės ir Ernestos Montvidienės.

Kolegijos nuomone, M.Mažeikai belangėje nebūtų užtikrinta sveikatos priežiūra.

Žiauriai kankino draugę

Kryžkelės gaujos vadeiva M.Mažeika įvykdė ne vieną platų atgarsį sukėlusį nusikaltimą, o apie jo žiaurumą seniai sklando legendos. Anksčiau jis kulkomis suvarpė prie senosios Daktarų gaujos priskiriamo Remigijaus Vaičiūno, pravarde Plūgas, kojas ir sudaužė jį beisbolo lazda.

Asilas, įtariama, kankino savo ankstesnę draugę – pjaustydavo jos kūną peiliu ir ant žaizdų pildavo druskos ir degtinės.

Tačiau bene labiausiai Kryžkelės gaują išgarsino vilkikų grobimai – dėl jos siautėjimo Latvijos verslininkai bijojo vykti į Lietuvą, o kartą šios šalies diplomatai net buvo įteikę mūsų valstybei notą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.