Neramumai Pravieniškėse: tarp nuteistųjų kilo konfliktas

Ketvirtadienį Pravieniškių pataisos namuose-atvirosios kolonijos 1-ame sektoriuje apie 17.10 val. pareigūnai išgirdo sklindantį triukšmą iš 9-o ir 10-o nuteistųjų būrių laiptinės. Nedelsiant nuvykus į įvykio vietą, buvo pastebėti 10-o būrio trys nuteistieji bei 9-o būrio du nuteistieji su sužalojimo žymėmis. Nuteistiesiems medicininė pagalba suteikta vietoje, sužalojimai nežymūs.

 Nedelsiant buvo sustiprinta nuteistųjų priežiūra, apžiūrėta įvykio vieta.<br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
 Nedelsiant buvo sustiprinta nuteistųjų priežiūra, apžiūrėta įvykio vieta.<br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2018, 7:58 AM

Nedelsiant buvo sustiprinta nuteistųjų priežiūra, apžiūrėta įvykio vieta.

Pirminiais duomenimis, grupė nuteistųjų, atliekančių bausmę 6-ame ir 7-ame būriuose, kurie buvo perkelti atlikti bausmę iš Alytaus pataisos namų, išstūmę duris, pateko į 9-o ir 10-o būrių lokalinį sektorių, kuriame tarp nuteistųjų sukėlė konfliktą. Konflikto metu nežymiai nukentėjo galimai šeši 9-o ir 10-o būrių nuteistieji. Nustatytas vienas pagrindinių įvykio organizatorių – nuteistasis, kuris po įvykio buvo izoliuotas nuo kitų nuteistųjų.

Apie 19.30 val., siekiant išsiaiškinti įvykio aplinkybes ir užtikrinti stabilią kriminogeninę situaciją sektoriuje, buvo iškviesti laisvi nuo tarnybos pareigūnai, prevencinė grupė bei kitų pataisos įstaigos sektorių budinčiosios pamainos pareigūnai, kurie atliko nuteistųjų, gyvenamųjų patalpų kratas ir apžiūras, dėl galimų sužalojimų buvo apžiūrėti visi nuteistieji.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.