Palikusi nakčiai automobilį prie ligoninės moteris liko priblokšta: „Noriu viską paviešinti“

Atvažiavę į ligoninę negalite būti tikri, kad palikę savo automobilį, sugrįžę rasite jį tokį, kokį palikote. Skaitytoja, palikusi savo mašiną aptvertoje aikštelėje, grįžusi rado jį sudarkytą ir išsiaiškino, kad tai – ne pirmas toks atvejis.

Moters automobilis buvo apvogtas aptvertoje aikštelėje.<br>T.Bauro/Socialinio tinklo facebook nuotr.
Moters automobilis buvo apvogtas aptvertoje aikštelėje.<br>T.Bauro/Socialinio tinklo facebook nuotr.
 Automobilis buvo apvogtas.<br>Socialinio tinklo Facebook nuotr.
 Automobilis buvo apvogtas.<br>Socialinio tinklo Facebook nuotr.
 Automobilis buvo apvogtas.<br>Socialinio tinklo Facebook nuotr.
 Automobilis buvo apvogtas.<br>Socialinio tinklo Facebook nuotr.
 Automobilis buvo apvogtas.<br>Socialinio tinklo Facebook nuotr.
 Automobilis buvo apvogtas.<br>Socialinio tinklo Facebook nuotr.
 Automobilis buvo apvogtas.<br>Socialinio tinklo Facebook nuotr.
 Automobilis buvo apvogtas.<br>Socialinio tinklo Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-12-05 18:39, atnaujinta 2018-12-06 16:07

Automobilį rado be dalių

Naujienų portalo lrytas.lt redakciją pasiekė nusivylusios automobilio savininkės laiškas – palikusi savo mašiną aptvertoje aikštelėje prie Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės, ją rado be ratų, akumuliatoriaus ir vaizdo registratoriaus.

„Dirbu RVUL (Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė) slaugytojo padėjėja, ir vieną rytą, po budėjimo parą, priėjusi prie savo automobilio, kuris buvo paliktas tvora aptvertoje aikštelėje, radau jį paremtą statybiniais blokeliais, be ratų, akumuliatoriaus ir su pavogtu registratoriumi.

Į automobilį buvo įsilaužta, matosi, kad profesionaliai, nes tie, kurie dirbo, žinojo ką darė – atrakino automobilį raktu arba savadarbiu įrankiu, tam, kad nesimatytų ir nesigirdėtų signalizacijos veikimas (nes automobilis buvo užrakintas su signalizacija), jie išlupo lemputes automobilio priekyje ir gale, išrovė visą garso signalą.

Žinoma tiksliai tik tai, kad viskas vyko apie antrą valandą nakties, kadangi ties tuo metu sustojo spidometre esantis mechaninis laikrodis, kai atjungė akumuliatorių“, – rašė skaitytoja.

Visur atsimušė į sieną

Pasak moters, apie įvykį ji iškart pranešė policijai, tačiau jie leido suprasti, kad kaltininkų rasti nepavyks. Automobilio savininkė pasidalijo savo istorija socialiniame tinkle „Facebook“ ir išsiaiškino, kad tokia vagystė šalia Respublikinė Vilniaus universitetinės ligoninės – jau trečia.

„Kreipiausi į ligoninės pastatų, teritorijos priežiūros ir remonto vadovą, jis lyg ir davė viltį, jog kažką bandys daryti, tačiau kitą dieną jam paskambinus jis leido suprasti, jog niekas nieko nedarys.

Tada parašiau ligoninės direktoriui A.Pamerneckui elektroninį laišką, o po praktikos (kadangi toje ligoninėje atlikinėju ir bendrosios praktikos slaugos praktiką šiuo metu) nuėjau iki jo kabineto, su manimi jis nesikalbėjo, kalbėjo tik jo pavaduotoja, net nepasakysiu, kuri.

Ji teigė, kad ši aikštelė priklauso SAM (Sveikatos apsaugos ministerijai), o ligoninė ja naudojasi pagal panaudos sutartį ir nieko joje daryti negali, tai yra, nei sargo pasamdyti, nei apšvietimo padaryti, nei kamerų įrengti.

Ligoninė puikiausiai susipažinusi su situacija apie vagystes, tačiau nieko nedaro, net tose aikštelėse, kurios priklauso jai“, – teigė skaitytoja.

Pasak moters, pavaduotoja jai patarė palikti automobilį kur nors kitur, pavyzdžiui, arčiau ligoninės langų bei pasakojo, kad ligoninė jau bandė susisiekti su Vilniaus miesto savivaldybe prašydami, kad būtų įrengti šviestuvai, kad bent gatvės aplink minėtą aikštelę būtų apšviestos.

Kaip toliau laiške rašė automobilio savininkė, ji pati bandė susisiekti su Vilniaus miesto savivaldybe, tačiau bandymas buvo nesėkmingas. Moteris atsakymų nesulaukė ir iš Sveikatos apsaugos ministerijos – jiems prisiskambinti jai nepavyko.

Statistika neverčia sunerimti

Kaip naujienų portalą lrytas.lt informavo Vilniaus apskrities VPK atstovas Paulius Radvilavičius, policijoje gruodžio 2 d. įvykis užregistruotas. Pasak P.Radvilavičiaus, įvykio metu buvo padaryta 460 eurų turtinė žala. Komentarų, kad atvykę pareigūnai leido suprasti, kad kaltininkas nebus surastas, P.Radvilavičius pakomentuoti negalėjo.

„Būtų prisiimama kaltumo prezumpcija, kadangi liudininkų nėra, ir tokio pokalbio buvimo niekas negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti“, – pasakojo Vilniaus VPK atstovas.

Pasak P.Radvilavičiaus, per metus šioje vietoje buvo įvykdyti 6 panašūs nusikaltimai, tačiau tai nėra įstabūs rodikliai – pasak vyro, panašios vagystės vyksta visose Vilniaus vietose, o pareigūnai kontroliuoja situacija, kiek gali. P.Radvilavičius minėjo, kad 6 panašūs nusikaltimai buvo įvykdyti ir šiek tiek toliau nuo minėtosios aikštelės, tad dėl tokios statistikos per daug sunerimti nederėtų.

Aikštelė nepriklauso savivaldybei

Kaip naujienų portalą lrytas.lt informavo Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Dovilė Ibianskaitė, minėtoji aptverta aikštelė savivaldybei nepriklauso.

„Mūsų duomenimis, aikštelė priklauso net keliems skirtingiems valdytojams, tarp kurių Savivaldybės nėra. Tai yra, ja naudojasi keli skirtingi nuomotojai,“ – laiške rašė D.Ibianskaitė.

Pasak D.Ibianskaitės, apšvietimas šioje aikštelėje – įrengtas, o dėl jo veikimo kokybės atsakingi sklypo teritorijos valdytojai. D.Ibianskaitė taip pat pakomentavo ir nusiskundimus, kad šalia aikštelėse esančios gatvės – Šiltnamių g. apšvietimas veikia.

Naujienų portalas lrytas.lt paprašė ir Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės komentaro dėl šio incidento, tačiau dar nesulaukė atsakymo. Tekstas ligoninės ligoninės pozicija bus papildytas, vos tik ji bus gauta.

Aikštelių šalia ligoninės situacija – sudėtinga

Kaip ketvirtadienį naujienų portalą lrytas.lt informavo Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Dokumentų valdymo ir komunikacijos skyriaus specialistė ryšiams su visuomene Justina Petravičienė, aikštelė yra valstybės nuosavybė, kuri ligoninei buvo perduota pagal panaudos sutartį šių metų balandžio 30 d.

„Už automobilio statymą jokia rinkliava, net simbolinė, šiuo metu nėra renkama. Priešingai nei tada, kai aikštelė priklausė savivaldybei, nors aikštelės būklė buvo tokia pati. Tuomet rinkliavą turėjo mokėti ir Ligoninės darbuotojai, ir į Ligoninę atvykę pacientai ar jų artimieji.

Apgailestaudama dėl šio nemalonaus įvykio, noriu pažymėti, kad nesame įsipareigoję užtikrinti saugumo aikštelėje, kurioje nemokamai automobilius gali statyti kiekvienas darbuotojas ar į ją atvykęs pacientas,“ – laiške rašė J.Petravičienė.

„Kalbant apie planus – aikštelių infrastruktūros gerinimas yra planuojamas, tačiau tam reikalingas nemenkos investicijos, todėl apie konkrečius planus kalbėti dabar neturime galimybės“, – apie dabartinę situaciją laiške pasakojo J.Petravičienė.

„Situacija dėl automobilių stovėjimo aikštelių, esančių greta ligoninės, kelerius metus buvo sudėtinga: kai savivaldybė ligoninę perleido Sveikatos apsaugos ministerijai, ne maža dalis Ligoninės teritorijos nebuvo perduota.

Tai reiškia, kad tikrojo šeimininko nebuvimas ilgą laiką neleido gerinti aikštelių būklės.“ – laiške teigė J.Petravičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?