Šventės pakišo koją ir pareigūnams – už grotų pateko ir pasienietis, ir policininkas

 

Per Kalėdas girti prie vairo įkliuvo pasienietis ir ugniagesys. <br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Per Kalėdas girti prie vairo įkliuvo pasienietis ir ugniagesys. <br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2018, 9:27 AM, atnaujinta Dec 26, 2018, 9:57 AM

Prie švenčių stalo išgertas alkoholis susuko galvą ir keliems pareigūnams, kuriems dėl savo poelgių ne tik teks pamiršti apie karjerą, bet kai kuriems teks ir stoti prieš teismą.

Ankstų Kalėdų rytą Tauragės rajone patruliavę policijos pareigūnai sustabdė jiems įtarimą sukėlusį automobilį „Audi A6“. Šis įtartinai manevravęs automobilis Ližių kaime buvo pastebėtas 4 val. 50 min.

Nuojauta policininkų neapgavo – iš sustabdyto automobilio salono trenkė alkoholiu. Patikrinus „Audi A6“ vairavusio vyro blaivumą, paaiškėjo, kad jo kraujyje yra 1,93 promilių alkoholio.

Kadangi vairuotojo girtumas viršijo vidutinį girtumo laipsnį, dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Paaiškėjo, kad nuosava automobilį „Audi A6“ būdamas girtas vairavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasienietis 29 metų M.U.

Civiliais rūbais neblaivus vilkėjęs pasienietis girtas savo automobilį vairavo ne tarnybos metu. Sulaikytą pasienietį policininkai uždarė į areštinę, o jo automobilį, kuris, tikėtina bus konfiskuotas, nuvežė į saugomą aikštelę.

Suklupo ugniagesys

Tą pačią dieną pašaus likimas ištiko ir ugniagesį.

Ankstų rytą, apie 7 val. 22 min. Švenčionyse, Adutiškio g., sustabdytas nuosavas automobilis „WV Passat“, kurį vairavo ne tarnybos metu uniformuotas Vilniaus APGV Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys-gelbėtojas D.Č. (gim. 1986 m.).

Paprašytas papūsti į alkotesterį ugniagesys pripūtė 0,65 prom. 

Tai yra lengvas girtumas. Vyrui surašytas protokolas.

Įtarė smurtu artimoje aplinkoje

Areštinės gultą per šventes teko išmėginti ne tik Pagėgių rinktinės pasieniečiui, bet ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos Konvojaus būrio vyriausiajam postiniui 46 metų P.E. Šis pareigūnas už grotų pateko įtartas smurtu artimoje aplinkoje.

Pirmąją Kalėdų dieną, apie 11 valandą Šiaulių policijos pareigūnai gavo pranešimą apie Lieporių gatvėje esančiame name sumuštą 41 metų moterį. Atvykusiems pareigūnams moteris pasiskundė, kad ją sumušė neblaivus P.E.

Nukentėjusiąją apžiūrėję medikai konstatavo, kad jai yra sumušta galva. Suteikus pagalbą moteriai buvo skirtas ambulatorinis gydimas.

Įtariant smurtu sulaikytas konvojaus pareigūnas pasitikrinti blaivumą atsisakė. Jis buvo uždarytas į areštinę.

Dėl fizinio skausmo sukėlimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.