Merginą kankinęs nuožmus Kauno banditas naujuosius sutiks belangėje

Merginos kankinimu įtariamas Kauno „Kryžkelės“ grupuotės vadeiva Mindaugas Mažeika pravarde Asilas veltui veržėsi į laisvę – šio miesto apylinkės teismas ketvirtadienį pratęsė jo suėmimą 3 mėnesiams. Besikartojantys įstatymų pažeidimai, piktybiškas elgesys, nenoras taisytis - tokius pagrindinius suėmimo motyvus nurodė teismas, skirdamas griežčiausią kardomają priemonę.

Įtariama, kad šiame name Kaune M.Mažeika kankino savo buvusią merginą.
Įtariama, kad šiame name Kaune M.Mažeika kankino savo buvusią merginą.
Įtariama, kad šiame name Kaune M.Mažeika kankino savo buvusią merginą.
Įtariama, kad šiame name Kaune M.Mažeika kankino savo buvusią merginą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 27, 2018, 4:26 PM

Žiaurumu garsėjantis 43 metų banditas paskutinį kartą į policijos akiratį pateko, sulaukus 29 metų kaunietės artimųjų pranešimo dėl jos dingimo. Šeimos nariai po nesėkmingų mėginimų susisiekti telefonu kreipėsi į pareigūnus. 

2018 metų lapkričio pabaigoje Kryžkelės gaujos vadeivos M.Mažeikos nuomojamą butą Žemaičių gatvėje šturmavo gausios policijos ir ugniagesių pajėgos. Viduje pareigūnai aptiko M.Mažeiką ir buvusią jo draugę.

Jauna moteris buvo smarkiai sumušta, ant jos veido matėsi žaizdos, kraujosruvos. Taip pat aptikta įtarimus sukėlusi medžiaga, galimai narkotikai.

Mafiozo auką medikai išvežė į ligoninę, o jis atsidūrė areštinėje. Iš pradžių nuspręsta skirti suėmimą mėnesiui, o dabar terminas pratęstas dar trejiems mėnesiams. 

Suėmimui prieštaravęs M.Mažeika pareiškė, jog uždaryti į belangę jo negalima dėl sunkios sveikatos būklės.

Tačiau liga Asilui netrukdo daryti virtinės naujų nusikalimų.

Šiuo metu jis yra teisiamas už įtakingo Agurkinių gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymą, yra įkliuvęs aštuoniskart vairuojantis be teisių, triskart prie vairo sulaikytas girtas.

Būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų, M.Mažeika sukėlė masinę avariją, spruko nuo policijos.

Anksčiau teisėjai M.Mažeiką palikdavo laisvėje, tačiau pranešimai apie jo nusikaltimus ir nusižengimus toliau liejosi kaip iš gausybės rago.

Todėl nuspręsta iki nuosprendžių paskelbimo jį suimti.

I.Laškevičiaus nužudymo byloje M.Mažeika buvo paleistas į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą, kurį sumokėjo jo artimieji.

Tačiau ši suma prokuratūros prašymu gali būti konfiskuota, nes Asilas nesilaiko kardomųjų priemonių sąlygų – sprendimą dėl to Kauno apygardos teismas priims 2019 metų sausį.

Asilu pramintas mafiozas įvykdė ne vieną platų atgarsį sukėlusį nusikaltimą, o apie jo polinkį į sadizmą seniai sklando legendos.

Anksčiau jis kulkomis suvarpė prie senosios Daktarų gaujos priskiriamo Remigijaus Vaičiūno, pravarde Plūgas, kojas ir sudaužė jį beisbolo lazda.

M.Mažeika, įtariama, kankino savo ankstesnę draugę – pjaustydavo jos kūną peiliu ir ant žaizdų pildavo druskos ir degtinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda