Sulaikytas padegimais įtariamas vyras

Šių, jau praeinančių, metų pavasarį didelio visuomenės dėmesio susilaukė tikrai pavojingas ir pagrįstą žmonių nerimą sukėlęs nusikaltimas, kai bandyta padegti visą daugiabučio namo aukštą Vilniuje, Kalvarijų gatvėje.

Sulaikytas padegimais įtariamas vyras.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Sulaikytas padegimais įtariamas vyras.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2018, 5:19 PM, atnaujinta Dec 27, 2018, 8:43 PM

Kaip informavo Vilniaus apskrities VPK, šio nusikaltimo yra baigtas, juo įtariamas asmuo stos prieš teismą.

Gruodžio 20 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorui kaltinamojo akto surašymui perdavė baudžiamąją bylą dėl pasikėsinimo sunaikinti turtą visuotinai pavojingu būdu.

2018 m. kovo 7 d. buvo pasikėsinta padegti daugiabučio namo Vilniuje, Kalvarijų g. 159, dvyliktąjį aukštą. Laimei, pasklidus aštriam benzino kvapui, atsibudo vienas iš dvyliktojo aukšto gyventojų, kuris, pastebėjęs visame koridoriuje gausiai išlietą skystį, apie tai 3 val. 31 min. pranešė Bendrojo pagalbos centro telefonu „112“.

Atvykę policijos pareigūnai nustatė, kad erdvė prie lifto ir avarinio išėjimo buvo itin kruopščiai apipilta benzinu, prie žmonių butų durų pridėta išmirkytų benzine skudurų.

Pranešėjas girdėjo skubiai iš įvykio vietos pasišalinusio asmens žingsnius, tačiau jo paties neišvydo. Įvykio vietoje įtartinų asmenų neaptiko ir pareigūnai. Vilniaus apskrities VPK Vilniaus m. pirmajame policijos komisariate policijos komisariate dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – 22 str. 1 d. ir 187 str. 2 d. (dėl pasikėsinimo visuotinai pavojingu būdu sunaikinti svetimą turtą).

Vėliau ikiteisminį tyrimą pavesta tęsti Vilniaus apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnams.

Nors gaisras ir neįsižiebė, labai nedaug trūko iki galėjusios įvykti žmogžudystės, kuri neabejotinai būtų nusinešusi daugybę gyvybių. Bendrabučio gyventojai buvo itin išsigandę, o apie savąjį ir artimųjų saugumą susimąstė daugybė gyventojų.

Pasisekus padegėjo kėslams niekas iš dvyliktojo aukšto gyventojų neturėjo jokių galimybių išsigelbėti. Taip teigė apklausiami liudytojais gyventojai, tačiau dažniausiai pridurdavo tikintys, kad didelis policijos dėmesys tyrimui atgrasys nuo tolimesnių nusikaltimų.

Nustatyta, kad anksčiau būtent šiame, dvyliktame aukšte gyveno keletas menkos socialinės atsakomybės, vadinamųjų „problemiškų“ asmenų, galėjusių pratrūkti pykčiu aplinkiniams. Name gyvenančios moterys sakė manančios, jog šis įvykis gali būti susijęs su kiek anksčiau įvykusiu konfliktu tarp gyvenančių dvyliktame aukšte ir kituose namo aukštuose.

Apklausus daugybę liudytojų, buvo sulaikyti net keli asmenys, kuriems pranešta apie įtarimus dėl pasikėsinimo sunaikinti turtą visuotinai pavojingu būdu. Pareigūnai patikrino keliolika galimo padegimo versijų, atliko labai daug ikiteisminio tyrimo veiksmų, buvo paskirtos užduotys specialistams ir ištirti visi nusikaltimo vietoje aptikti pėdsakai.

Po ilgo ir įtempto darbo pavyko nustatyti padegimu įtariamą T.L. (gim. 1999 m.), dėl nuolatinio girtavimo nesuvokusį, kad jo asmeninės ambicijos ir pykčiai, galėjo sukelti baisių pasekmių.

Tik visiškai išsiblaivęs ir po to, kai jam buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, T.L. suprato, kokias žiaurias ir nepataisomas pasekmes galėjo sukelti jo neapgalvoti veiksmai ir dėl to labai gailėjosi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų