Skandalingas konfliktas: dziudo imtynininkas I. Mečajus galėjo nesuprasti, ką muša

Merginos sumušimu įtariamas dziudo imtynininkas Ignas Mečajus galėjo nesuvokti, kam ir už ką smogė. 

Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2018, 3:02 PM, atnaujinta Dec 28, 2018, 9:15 PM

Tokią versiją svarsto Vilniaus policijos pareigūnai, tiriantys šiomis  dienomis išgarsėjusį konfliktą sostinės Vilniaus gatvėje. 

Smogė pakilęs nuo grindinio 

Vaizdo įrašą, kurį prieš kelias dienas socialiniame tinkle „Facebook“  paviešino Gabriele Kaite pasivadinusi mergina, matosi, kad sportininkas jai smogė pakilęs nuo grindinio. 

„Facebooke“ buvo paviešinta tik dalis įrašo, kuris kilus triukšmui, iš  viešumos buvo pašalintas.

Visą įrašą peržiūrėję ir nemažai liudytojų apklausę pareigūnai išsiaiškino,  jog lapkričio 16-osios paryčiais konfliktas tarp dviejų kompanijų  prasidėjo alaus baro „La Birra Pub“ viduje. Vienoje tų kompanijų buvo ir  įrašą paviešinusi Gabrielė. 

Vėliau konfliktas persikėlė į gatvę ir virto muštynėmis. I.Mečajus buvo  pagriautas ant grindinio, o atsikėlęs smogė Gabrielei.

Turėtų tirti ekspertai 

Neatmetama, kad imtynininkas net nesuvokė, kad šalia jo stovi ne užpuolikas, o mergina. Ar dėl to jis gali išvengti bausmės? 

Teisės mokslų docentas advokatas Gintautas Danišauskas teigė, jog  įrodyti, kad asmuo nesuprato, ką ir kodėl muša, įmanoma tik teisme. Tačiau tokiais atvejais kaltinamajam būtina teismo medicinos ekspertizė. 

„Gali paaiškėti, kad asmuo buvo smarkiai susijaudinęs ir dėl to nesuvokė  ir negalėjo valdyti savo veiksmų. Kitas atvejis, jei jis pripažįstamas nepakaltinamu. Tokias išvadas gali pateikti tik teismo medicinos ekspertai“, – aiškino docentas. 

G.Danišausko teigimu, asmuo savo veiksmų gali nesuvokti ir smarkiai paveiktas alkoholio arba kitokių medžiagų, tačiau tai neatleidžia nuo baudžiamosios atsakomybės. 

Kompozitorius žuvo per klaidą

Įrodyti konkretaus asmens kaltę masinių muštynių metu – itin sudėtinga ir tuo pareigūnai jau įsitikino tirdami kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio  nužudymo bylą. 

Bare kilusiame konflikte visai nedalyvavęs menininkas buvo nužudytas 2014-ųjų Kūčių išvakarėse. Vilniuje, šalia Vingrių gatvėje esančio baro, kilus masinėms  muštynėms, 48 metų T.Dobrovolskiui skėčiu dūrė 24 metų Karolis Pociūnas. Galvos smegenis pažeidęs smūgis buvo mirtinas. 

Taip po ilgo tyrimo konstatavo teismas, tačiau kaltės nepripažįstantis  K.Pociūnas sprendimą yra apskundęs Apeliaciniam teismui. 

Jokio tikslo nužudyti kompozitoriaus neturėjęs jaunuolis nuteistas 10 metų nelaisvės. Kiti muštynių dalyviai buvo nuteisti už nesunkų sveikatos sutrikdymą ir viešosios tvarkos pažeidimą, bet laisvės atėmimo išvengė.

Nukentėjo trys jaunuoliai 

Prie baro Vilniaus gatvėje kilęs konfliktas kol kas tiriamas kaip  viešosios tvarkos pažeidimas. Gavus medikų išvadas, gali  būti pradėtas tyrimas dėl sveikatos sutrikdymo.

Prokuratūros atstovų teigimu, po šio konflikto buvo gauti trys pareiškimai.  21 metų Gabrielei buvo nustatytas akies voko sumušimas, 25 metų jaunuolis patekio į ligoninę dėl nosies lūžio. Dėl sumušimo į pareigūnus kreipėsi ir pats I.Mečajus. 

Dvidešimtmetis alytiškis I.Mečajus yra laikomas vienu talentingiausių šalies  dziudo kovotojų. Jo elgesys bus svarstomas ir Dziudo federacijoje.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.