Dėl plėšimų į teismą Kaune siunčiami du aštuntokai ir jų suaugęs bendras

Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorė Lina Zakarauskaitė baigė ikiteisminį tyrimą ir Kauno apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du aštuntos klasės moksleiviai ir 44 metų vyras kaltinami vagystėmis ir plėšimu.

Dėl plėšimų į teismą Kaune siunčiami du aštuntokai ir jų suaugęs bendras.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Dėl plėšimų į teismą Kaune siunčiami du aštuntokai ir jų suaugęs bendras.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2019, 10:22 AM, atnaujinta Jan 2, 2019, 10:26 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad vienas iš nepilnamečių kaltinamas įvykdęs 6, o kitas – 3 vagystes. Jaunuoliai, manoma, vogdavo iš butų, mašinų, gatvėje sutiktų praeivių. Jų taikinyje būdavo įvairūs daiktai – telefonai, kompiuteriai, grynieji pinigai.

Nepilnamečiai, įtariama, vagystėmis neapsiribojo ir įvykdė apiplėšimą bendrininkų grupėje su jau teistu kauniečiu G.G. Tyrimo metu nustatyta, kad praėjusių metų birželio pradžioje jaunuoliai apie 3 val. nakties leisdami laiką viename iš Kauno barų, sutiko G.G.

Bendrininkai nutarė apiplėšti bare miegantį, apsvaigusį vyriškį. Jį pažadinę ir pasiūlę palydėti namo, bendrininkai sumušė nukentėjusįjį, bandė numauti auksinius žiedus, tačiau nepavykus to padaryti, pagrobė auksinę grandinėlę, portfelį, kuriame buvo nešiojamasis kompiuteris ir rankinę, kurioje buvo beveik 900 eurų.

Iš viso nukentėjusiam padaryta žala – beveik 1750 eurų.

Jaunuoliai prisipažįsta įvykdę nusikalstamas veikas ir gailisi. Jų teigimu, pavogtus pinigus kitą dieną leido įvairiose parduotuvėse – pirko saldainius, pramogavo. G.G. neigia įvykdęs apiplėšimą bendrininkų grupėje.

„Nepilnamečių nusikalstamumas yra labai specifinė bendro nusikalstamumo dalis. Dažnai, kaip ir šiuo atveju, neigiamą įtaką jaunimui padaro vyresni draugai, kurie pasinaudoja nepilnamečių patiklumu bei tikėjimu, kad neįklius. Svarbu, kad tėvai kontroliuotų, su kuo bendrauja bei laiką leidžia tokie jauni asmenys, ką veikia po pamokų, ar jas lanko, ar vakarais ir naktimis būna namie“, – teigė prokurorė.

Už šias nusikalstamas veikas Baudžiamajame kodekse numatytos įvairios bausmės, tarp kurių – laisvės atėmimas iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.