Į Lietuvą švęsti Naujųjų atvykę du prancūzai atsidūrė Baltarusijoje

Visai nedaug trūko, kad netyčia Lietuvos ir Baltarusijos valstybės sieną kirtę du jauni prancūzai Naujuosius būtų sutikę ne Lietuvos kaime, o Baltarusijos areštinėje. Kirtę valstybės sieną ir atsidūrę Baltarusijoje, užsieniečiai iš karto buvo sulaikyti kaimyninės šalies pareigūnų.

 Į Lietuvą švęsti Naujųjų atvykę du prancūzai atsidūrė Baltarusijoje.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Į Lietuvą švęsti Naujųjų atvykę du prancūzai atsidūrė Baltarusijoje.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2019, 11:45 AM

Kaip pranešė Valstybinis Baltarusijos Respublikos pasienio komitetas, naktį iš gruodžio 30-osios į 31-ąja Smurgainių pasieniečiai per vaizdo kameras pamatė du nepažįstamus vyrus, einančius palei sienos signalizacijos kompleksus.

Neilgai trukus visai greta Lietuvos ir Baltarusijos valstybės sienos, jau Baltarusijos pusėje, buvo sulaikyti du 24-erių metų Prancūzijos piliečiai. Jie tvirtino, kad yra atvykę į Lietuvą švęsti Naujųjų.

Kaip pasakojo prancūzai, tamsoje išėję apsidairyti po apylinkes, jie ir patys nepajuto, kaip kirto sieną ir atsidūrė kaimyninėje šalyje.

Baltarusijos pasieniečiai apie incidentą pranešė kolegoms Lietuvoje. Abu užsieniečiai buvo patraukti administracinėn atsakomybėn, o vėliau perduoti Lietuvos pasieniečiams.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis patvirtino, kad tokia istorija iš tiesų nutiko. Pasak G.Mišučio, 1994 m. gimę du užsieniečiai Baltarusijoje buvo sulaikyti gruodžio 31 d. Tos pačios dienos vidurdienį jie per Medininkų punktą grąžinti į Lietuvą.

Prancūzai ir mūsų šalies pareigūnams tvirtino, kad pasiklydo apžiūrinėdami apylinkes.

„Lietuvoje jie buvo legaliai, turėjo skrydžio korteles, pasai jų galiojantys, abu lengvai apsirengę... Kadangi už netyčinį sienos kirtimą abu jau buvo nubausti Baltarusijoje, mūsų pareigūnai baudos jiems neskyrė. Suforminus reikalingus dokumentus, abu paleisti“, - sakė G.Mišutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.