Narkotikų prekeivis vėl sės į teisiamųjų suolą

Iš įkalinimo įstaigos neseniai sugrįžęs 32 metų Algimantas Gibas vėl bus teisiamas dėl narkotikų platinimo. Šį vyriškį policija sulaikė Kretingoje, kai jis pardavė kvaišalų dviem asmenims.

Ne kartą teistas A.Gibas savo butą buvo pavertęs įvairių kvaišalų sandėliu.
Ne kartą teistas A.Gibas savo butą buvo pavertęs įvairių kvaišalų sandėliu.
Ne kartą teistas A.Gibas savo butą buvo pavertęs įvairių kvaišalų sandėliu.
Ne kartą teistas A.Gibas savo butą buvo pavertęs įvairių kvaišalų sandėliu.
Griežtos bausmės už kvaišalų platinimą A.Gibo neatgraso nuo nusikaltimo.
Griežtos bausmės už kvaišalų platinimą A.Gibo neatgraso nuo nusikaltimo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 11, 2019, 11:53 PM

Šešis nuosprendžius jau išklausiusio A.Gibo automobilyje ir jo bute per kratą aptikta daugiau nei pusė kilogramo įvairių narkotinių medžiagų: kokaino, metamfetamino, kanapių.

Pareigūnų sekamas A.Gibas kvaišalus platino labai dideliais kiekiais – jo gyvenamojoje vietoje buvo rasta 1390 ekstazio tablečių su psichotropinėmis medžiagomis – MDMA ir fluorometamfetaminu.

Nutvertas su įkalčiais vyras buvo suimtas, prokuratūros sprendimu jo nuosavybės teisės į galimai nusikalstamu būdu gautas lėšas ir 5000 eurų vertės automobilį yra apribotos.

Įtarimai dėl neteisėto narkotikų įgijimo ir laikymo pateikti dviem narkotikų pirkėjams. Už kvaišalų vartojimą jiems ir dar vienam kretingiškiui paskirtos administracinės baudos.

Griežtos bausmės už kvaišalų platinimą A.Gibo, regis, neatgraso nuo nusikalstamos veiklos – neseniai atlikęs bausmę įkalinimo įstaigoje šis vyras griebėsi to paties nusikalstamo verslo.

Klaipėdos teisėsaugininkai gavo operatyvinių žinių, kad grįžęs iš kalėjimo A.Gibas įvairius narkotikus ir psichotropines medžiagas platino Palangoje, kitose kurortinėse pajūrio vietovėse.

Su narkotikų prekeiviais kovojantys pareigūnai A.Gibą ir jo klientus akylai stebėjo nuo praėjusių metų vasaros.

Už neteisėtą labai didelio kiekio narkotinių ar psichotropinių medžiagų laikymą kaltinamajam gresia nelaisvė nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Anksčiau A.Gibas teistas daugiausia dėl sukčiavimo, turto prievartavimo, už narkotikų platinimą jam buvo paskirta septynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Pravieniškių pataisos namuose vyras susidėjo su kaliniais, kurie siekė perimti valdžią į savo rankas, kontroliavo narkotinių medžiagų platinimą, terorizavo kitus nuteistuosius.

A.Gibas į prekybą narkotikais įsivėlė Marijampolėje, kur nuomojosi butą. Vyras kvaišalus platino ir Kalvarijoje, kur anksčiau praleisdavo nemažai laiko, nes čia gyveno su močiute.

Kalvarijos policija nustatė dešimt A.Gibo klientų, daugiausia jaunų žmonių – narkotinių ir psichotropinių medžiagų pirkėjų. Tarp jų buvo ir nepilnamečių.

Daugelis apklaustųjų tvirtino anksčiau narkotinėmis medžiagomis nesidomėję ir jų nevartoję. Ne vienas jaunuolis įniko į kvaišalus tiktai tada, kai A.Gibas pats ėmė juos piršti.

Prekeivis per vakarėlius jaunuolius draugiškai pavaišindavo ekstazio tabletėmis, o po to siūlydavo jų pirkti, gundydavo stipresniais kvaišalais, į kuriuos ir pats buvo įjunkęs.

A.Gibas įgyta kriminaline patirtimi veikiausiai pasinaudojo atlikdamas bausmę Pravieniškėse.

Tapo Pravieniškių grupuotės nariu

Vilniaus apygardos teisme šiuo metu nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl nusikalstamo susivienijimo sukūrimo pateikti vadinamosios Pravieniškių mafijos nariams.

Už grotų suburtos gaujos vadovais įvardyti Aidas Kupčiūnas, Artūras Račkelis, Andrius Obelienius buvo išleisti į laisvę, bet dabar jie vėl suimti ir laikomi už grotų.

Bylos duomenimis, gaujos nariai kitus nuteistuosius baugino, žemino, baudė, rengė kruvinus susidorojimus, kontroliavo į kalėjimą perduodamų narkotikų, mobiliųjų telefonų, kitų draudžiamų daiktų platinimo akcijas, reikalaudavo duoklių.

Tarp šešiolikos asmenų, kaltinamų dėl nusikalstamo susivienijimo Pravieniškių pataisos namuose sukūrimo, yra ir Kretingoje įkliuvęs A.Gibas. Jis ir kiti teisiamieji savo kaltės nepripažįsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.