Į Lietuvą narkotikus gabenusios gaujos skydas – merginos

Iš narkotikų pelnęsis 42 metų klaipėdietis Darius Jogminas į Lietuvą gabeno Ispanijoje išaugintas kanapes. Nors prekeivis buvo labai atsargus, nepergudravo teisėsaugininkų – jo suburta gauja įkliuvo su įkalčiais.

Narkotikų gabentojų skydas – merginos.
Narkotikų gabentojų skydas – merginos.
Narkotikų prekeivių grupuotės iš Ispanijos į Lietuvą gabenamus kvaišalus slėpdavo ir skalbimo miltelių pakuotėse.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Narkotikų prekeivių grupuotės iš Ispanijos į Lietuvą gabenamus kvaišalus slėpdavo ir skalbimo miltelių pakuotėse.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 21, 2019, 7:57 AM

Policijos dėmesio anksčiau išvengdavusiam D.Jogminui į galvą šovė mintis prekiauti iš Europos Sąjungos valstybių atgabentomis kanapėmis.

Pastebėjęs, jog šių kvaišalų suktinė Olandijoje kainuoja penkis eurus, o Lietuvoje už gramą tokių kvaišalų galima gauti 10 eurų, klaipėdietis pasiraitojo rankoves.

Regzdamas nusikalstamos veiklos planą D.Jogminas į pagalbą pasitelkė vieną pažįstamą Alytaus gyventoją.

Ką tik grįžęs iš įkalinimo įstaigos 29 metų vyras sutiko prisidėti – surado iš Prienų rajono kilusią 21 metų merginą ir jai buvo patikėtos narkotikų kurjerės pareigos.

Anksčiau neteista prieniškė, įkalbėta bendrininkų, į nusikaltimus įvėlė trejais metais jaunesnę savo draugę alytiškę. Merginoms, paverstoms nusikalstamos veiklos bendrininkėmis, už didesnio Ispanijoje įsigytų kanapių ryšulio pergabenimą į Lietuvą pažadėtas atlygis – apie 500 eurų.

Pernai lapkritį gaujos nariai nusibeldė į Ispaniją – nuvažiavo išsinuomotu automobiliu.

Apsirūpinę kanapėmis bendrininkai išsiskirstė – viena kurjerė su alytiškiu namo grįžo tuo pačiu automobiliu, o D.Jogminas su kita pagalbininke maršrutiniu mikroautobusu važiavo iš paskos.

Alytaus apskrities kriminalinė policija pirmiausia sulaikė neseniai bausmę už narkotikų platinimą atlikusį vyriškį su kurjere.

Per kratą su juo važiavusios merginos bagaže rasta nemenka iš Ispanijos gabenamų kvaišalų siunta – apie du kilogramus kanapių.

Kvaišalai buvo slepiami kelionės krepšyje, jų buvo prikimšta ir į skalbimo miltelių pakuotes.

Kontrabandos organizatorių D.Jogminą Alytaus policijos kriminalistai Kalvarijos pasienio kontrolės poste sulaikė kitą dieną. Anksčiau jis buvo teistas už kanapių auginimą ir platinimą Airijoje.

Pas kontrabandininkus rastas gabenamų kvaišalų vietą rodantis globalios padėties nustatymo sistemos prietaisas (GPS) – iš paskos su kita kurjere važiavęs gaujos vadeiva, kvaišalų užsakovas ir pirkėjas D.Jogminas kontroliavo kanapių pervežimo iš Ispanijos į Lietuvą operaciją.

Kanapių platintojai dangstėsi merginomis – veikiausiai tikėjosi, kad jų bagažas sulauks mažiau dėmesio pasienyje. Kurjerės vyrams padėdavo įsigyti narkotinių medžiagų, paruošdavo siuntas.

Kriminalistų duomenimis, viena mergina su D.Jogminu ir jo bendrininku į Ispaniją vyko jau ne pirmą kartą.

Kalvarijoje sulaikytų kanapių vertė juodojoje rinkoje siekia apie 20 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.