Dėl dėmėto gražuolio žūties – 1000 eurų nuostolis

Elnias – net pasakose daugelį žavintis gyvūnas. Tačiau yra žmonių, kuriems šie gražuoliai trukdo.

 Dėmėtieji elniai - Lietuvos gamtoje natūraliai nesiveisianti rūšis.<br> Wikipedia.org asociatyvioji nuotr.
 Dėmėtieji elniai - Lietuvos gamtoje natūraliai nesiveisianti rūšis.<br> Wikipedia.org asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2019, 10:15 AM, atnaujinta Jan 22, 2019, 12:05 PM

Kaip praneša Kauno apskrities VPK, pirmadienio rytą Jonavos r., Žinėnų kaime, elnių aptvare buvo pastebėtas negyvas elnias. Gyvūnas galimai nušautas. Jis buvo tik aptvaruose gyvenančių, Lietuvos gamtoje beveik nesutinkamų, dėmėtųjų elnių rūšies. Nuostolis jo netekus – 1 000 eurų.

„Manau, elnią norėta pavogti. Atvažiavau šerti, tai gal ir sutrukdžiau. Pastebėjau, kad guli negyvas, pranešiau policijai“, - pasakojo elnių aptvaro savininkas, žvėrininkas Arvydas Balčiūnas.

Pasak jo, retus gyvūnus žmonės vagia maistui – dėl mėsos. Tai ne pirmas kartas, kai elnių savininkas patiria nuostolių.

„Rudenį buvo pavogti 3 elniai. Vieną mačiau, kaip pavogė. Įsidėjo į bagažinę ir išsivežė – nespėjau net per tvorą perlipti, tik jau pamačiau, kaip iš nuvažiuojančio automobilio bagažinės elnio kojos kyšojo. Šiuo metu laikau apie 200 elnių, bet jeigu man juos taip šaudys, tai ir tiek neliks“, – sakė A.Balčiūnas.

Anksčiau patirtas nuostolis buvo mažesnis, pavogtųjų elnių vertė – maždaug po 300 eurų. Pastarasis nušautas gyvūnas buvo kur kas brangesnis – 1000 eurų.

„Jei paklausčiau, kiek kainuoja žiedas, jūs iškart teirautumėtės, koks žiedas. Nes jo kaina priklauso nuo daugelio faktorių. Taip ir su elniais... Viena yra jaunikliai, kita – suaugę. Šįkart nušovė veislinį patiną, kuris turėjo apvaisinti pateles, daugintis. Nuostolis žymiai didesnis“, – apmaudo neslėpė žvėrininkas.

Kauno apskrities VPK teigimu, dėl šio įvykio atliekamas atliekamas ikiteisminis tyrimas. Įtarimai kol kas niekam nėra pareikšti, pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 1 d., už turto sunaikinimą ar sugadinimą gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.