Telšiškis atskleidė kanapių važiuojantis į Klaipėdą

Teismo baudžiamuoju įsakymu baudžiamojoje byloje dėl kanapių laikymo nuteistas telšiškis. Kaltinamasis atskleidė „žolės“ kaskart nusiperkantis Klaipėdoje, prie naktinių klubų.

Telšiškis atskleidė kanapių važiuojantis į Klaipėdą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Telšiškis atskleidė kanapių važiuojantis į Klaipėdą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2019, 4:15 PM, atnaujinta Jan 22, 2019, 5:20 PM

Telšių apylinkės teismo Telšių rūmų teisėja Judita Staševičienė išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje A.Š. kaltinamas neteisėtu disponavimu nedideliu kiekiu narkotinių ar psichotropių medžiagomis be tikslo jas platinti.

Bylos duomenimis, telšiškis A.Š. Klaipėdoje neteisėtai iš nenustatyto asmens už 100 eurų įsigijo 0,974 gramo narkotinės medžiagos – kanapių (antžeminių dalių), kurias laikė savo namuose striukės kišenėje, sudėtas į plastikinį maišelį.

2018 m. spalio 4 d. apie 8.40 val. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams atvykus daryti kratos, vyriškis pats pateikė šią narkotinę medžiagą.

Kaltę pripažinęs A.Š. pasakojo, kad narkotinę medžiagą – kanapes, liaudyje vadinamas „žole“, vartoja jau apie penkerius metus. Aukštąjį išsilavinimą turintis, vedęs, dirbantis vyriškis sakė „žolę“ rūkantis savaitgaliais, o darbo dienomis – ne.

Už 10 gramų moka 100 eurų

Kaltinamasis atskleidė, kad „žolės“ be problemų įsigyja nuvažiavęs į uostamiestį, prie naktinių klubų.

„Kiekvieną kartą, kai nuvykstu į naktinį klubą Klaipėdoje, nusiperku apie 10 gramų „žolės“ ir per tam tikrą laiką ją pats surūkau. „Žolę“ perku tik savo reikmėms, jos niekam neduodu ir neparduodu“, – tikino teisiamasis.

Pastarąjį kartą naktiniame klube Klaipėdoje telšiškis lankėsi 2018 m. rugsėjo pradžioje. Tada ten vyko vienas savo automobiliu BMW 530D. Kelionės tikslas buvo „žolė“.

Kaltinamasis tikino, kad būnant lauke, prie įėjimo į klubo vidų, paprastai prieina asmenys ir patys pasiūlo, t.y. pasako: „Ar nenori pasilinksminti“ ar panašiai. Už 10 gramų „žolės“ jis sumokėjo 100 eurų.

Apie striukės kišenėje laikytą „žolę“ telšiškis paaiškino: „Kažkada ruošiausi važiuoti kažkur į gamtą ir žadėjau parūkyti. Jei važiuoju į gamtą, dažnai vežuosi parūkyti „žolės“.“

Gavo 500 eurų baudą

Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro specialistas pateikė išvadą, kad žalios spalvos, sausa, iš dalies susmulkinta augalinės kilmės medžiaga iš plastikinio maišelio, paimto iš A.Š. namų, yra narkotinė medžiaga – kanapės (antžeminės dalys).

Teismas A.Š. pripažino kaltu ir skyrė galutinę bausmę – 10 MGL, t.y. 500 eurų, baudą.

Teismo baudžiamajam įsakymui įsiteisėjus, iš nuteistojo paimta ir teisėsaugos saugoma narkotinė medžiaga sunaikinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.