Pigesnių langų ieškoję vilniečiai įkliuvo į išradingo sukčiaus pinkles

Pigesnių langų ir durų ieškoję vilniečiai įkliuvo į išradingo sukčiaus pinkles. Į namus atvykdavęs tariamas meistras pasirašydavo sutartį ir paimdavo avansą, bet atėjus laikui įstatyti langus dingdavo.

Pigesnių langų ieškoję vilniečiai įkliuvo į išradingo sukčiaus pinkles.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pigesnių langų ieškoję vilniečiai įkliuvo į išradingo sukčiaus pinkles.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2019, 2:25 PM

Vilniaus miesto apylinkės teismui perduota byla, kurioje nukentėjusiaisiais pripažintas 61 metų vilnietis ir viena sostinėje įsikūrusi įmonė.

Visi jie norėjo įsigyti pigesnių prekių, tačiau buvo apgauti to paties sukčiaus.

„Pigūs „Mega“ langai, akcija „Megos“ langams“, – tokius skelbimus į internete įkėlęs sukčius netrukus sulaukė pigiomis prekėmis susidomėjusių vilniečių dėmesio.

Bandydami sutaupyti porą šimtų eurų žmonės net įtarti negalėjo, kad jų naivumu naudojasi nusikaltėlis.

Anot tyrimą kontroliavusio Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroro Ryčio Ivanausko, nusikaltėlis žmonėms įtarimo nekėlė.

Jis kaip tikras meistras atvykdavo pas galimus užsakovus į namus, išmatuodavo jų langus, pasakydavo galutinę kainą ir pakišdavo pasirašyti sutartį ant realiai egzistuojančios įmonės blanko.

Manydami, kad sudarė sutartį su tikra bendrove, būsimi užsakovai net nepasidomėdavo pas juos atvykusio asmens tapatybe ir sudarydavo sutartį su žmogumi, kuris prisistatydavo išgalvotu vardu ir pavarde.

Žmonių problemos prasidėdavo vėliau, kai ateidavo sutartyje nurodytas laikas statyti langus, o meistras vis nesirodydavo. Paskambinus jis pirma sugalvodavo tūkstančius priežasčių, kodėl negali laiku atlikti darbų, o vėliau išvis nustodavo atsiliepti telefonu.

Kad su užsakovu sudarytos sutartys buvo netikros, o meistras net nesiruošia vykdyti įsipareigojimų, žmonės suprato tik tada, kai paskambindavo iš sukčiui nežinomų telefono numerių, o jis lyg niekur nieko toliau priiminėjo užsakymus ir žadėjo pigius langus.

Paaiškėjo, jog per 7 mėnesius, nuo 2018-ųjų kovo iki spalio pradžios, kai sukčius buvo sulaikytas, jo aukomis tapo 61 žmogus.

Iš jų aferistas buvo paėmęs nuo 50 iki 1900 eurų avansą. Dažniausiai jis prašydavo duoti avansą jam grynaisiais, tačiau kartais tikdavo ir banko pervedimai.

Nukentėjusiąja pripažinta įmonė jam sumokėjo daugiau kaip 3 tūkst. eurų.

Už sukčiavimą ir dokumentų klastojimą anksčiau neteistam vyrui gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.