Kvailą pokštą iškrėtusi senjorė teisme gailėjosi

Telšių r., Ryškėnų seniūnijoje, Užgirių kaime, alkoholio padauginusi senjorė paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir melagingai pranešė apie mirusį žmogų, taip iškviesdama policijos pareigūnus. Už šį kvailą pokštą moteris atsidūrė teisme.

Kvailą pokštą iškrėtusi senjorė teisme gailėjosi.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Kvailą pokštą iškrėtusi senjorė teisme gailėjosi.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2019, 1:35 PM, atnaujinta Jan 30, 2019, 1:38 PM

Telšių apylinkės teismo Telšių rūmų teisėja Audronė Alčauskienė, dalyvaujant pilietei J.V., išnagrinėjo jos administracinio nusižengimo bylą. Senjorė patraukta administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 493 str. 2 d. (Priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimas žinant, kad pagalba nereikalinga, užtraukia baudą nuo 200 iki 2000 eurų).

Teismas nustatė, kad senjorė J.V. 2018 m. rugsėjo 30 d., apie 0 val. 51 min., Telšių r,. Užgirių kaime, būdama neblaivi, nesant policijos pagalbos poreikio, telefonu skambindama į Bendrąjį pagalbos centrą ir melagingai pranešdama apie galimai mirusį asmenį, iškvietė policijos pareigūnus.

Užgirių kaimo gyventoja prisipažino padariusi administracinį nusižengimą. Ji teisinosi turinti sveikatos problemų, yra patyrusi daug išgyvenimų. Tą dieną kasė bulves ir išgėrė alkoholio, dėl to jai visai pakriko mąstymas, nebesuprato, ką daranti. Dėl padaryto nusižengimo senjorė gailėjosi ir teismo prašė skirti mažesnę baudą, o jos sumokėjimą išdėstyti dalimis, nes vienintelės jos pajamos – senatvės pensija.

Teismas J.V. pripažino kalta padarius administracinį nusižengimą ir paskyrė 200 eurų baudą, kurią turi sumokėti ne mažiau kaip po 20 eurų kas mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.