Mažeikių rajono medžiotojas neteko šautuvo ir teisės medžioti

Mažeikių rajono Židikų medžiotojų būrelio plotuose per medžioklę degtinę maukęs ūkininkas ne tik nieko nesumedžiojo, bet ir gavo baudą, prarado šautuvą su šaudmenimis ir teisę medžioti.

Mažeikių rajono medžiotojas neteko šautuvo ir teisės medžioti.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Mažeikių rajono medžiotojas neteko šautuvo ir teisės medžioti.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2019, 12:01 PM, atnaujinta Feb 5, 2019, 12:10 PM

Medžiotojo J. P. nuotykiai prasidėjo 2018 m. gruodžio 8 d. Kaip jis pats teigė, į medžioklę Mažeikių rajono Račalių kaime atvyko blaivus. Medžioklės metu esą niekam nematant išgėrė 200 gramų degtinės, nes jam buvo labai šalta.

Taip nutiko, kad Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai nusprendė patikrinti medžiotojo blaivumą ir nustatė vidutinį, 2,49 prom., girtumą.

Tokiais savo veiksmais J. P. padarė administracinį nusižengimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 290 str. „Medžioklę reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimas 5 d.“

Iš neblaivaus vyriškio policininkai paėmė medžioklinį lygiavamzdį šautuvą TOZ 34ER su šaudmenimis. Tad žemaitis namo grįžo ne tik nieko nesumedžiojęs, bet ir be ginklo.

Administracinio nusižengimo bylą išnagrinėjo Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmų teisėja Nadežda Kiubienė dalyvaujant administracinėn atsakomybėn traukiamam J. P. Pilietis sutiko su padarytu nusižengimu ir dėl savo elgesio gailėjosi.

J. P. kaltu pripažinęs teismas paskyrė jam 600 Eur baudą su administracinio nusižengimo padarymo įrankio – medžioklinio šautuvo TOZ 34ER, kartu su jame buvusiais šaudmenimis konfiskavimu ir teisės medžioti atėmimu vieneriems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.