Su Daktarais siejamo nuteistojo į laisvę anksčiau nepaleido ir aukštesnysis teismas

Su Daktarais siejamo Rolando Zavecko, pravarde Džempis, į laisvę nepaleido ir aukštesnės instancijos teismas. Jam nuteistasis buvo apskundęs Kaišiadorių teismo sprendimą.

Teismas atmetė R.Zavecko skundą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Teismas atmetė R.Zavecko skundą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2019, 3:56 PM, atnaujinta Feb 8, 2019, 1:25 PM

Kaip antradienį pranešė Kauno apygardos teismas, nuspręsta atmesti R.Zavecko skundą ir palikti galioti sausio 11 dienos nutartį. Ja atsisakyta patvirtinti lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisijos nutarimą taikyti nuteistajam lygtinį paleidimą.

R.Zavecko įkalinimo laikas baigsis 2021 metais, bet lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisija nutarė taikyti nuteistajam lygtinį paleidimą neatlikus daugiau kaip 2 metų 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmės.

Tačiau Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai šį komisijos nutarimą patvirtinti atsisakė.

Teismo nuomone, kadangi nuteistasis laisvės atėmimo bausmę atlieka už dalyvavimą nusikalstamame susivienijime, dviejų žmonių nužudymą ir kitų nusikalstamų veikų padarymą, jis turi atlikti tokią bausmę ar jos dalį, kuri būtų adekvati jo padarytos veikos sunkumui.

Teismas taip pat konstatavo, kad teigiami nuteistojo taisymosi procesai dar turi būti tęsiami pataisos namuose.

Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija nenustatė reikšmingų aplinkybių, dėl kurių apylinkės teismo sprendimas atsisakyti tvirtinti nuteistajam lygtinį paleidimą iš pataisos įstaigos negalėtų būti vertinamas kaip teisėtas ir pagrįstas.

R.Zaveckas Klaipėdos apygardos teismo 2013 metais nuteistas 14 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme už dalyvavimą nusikalstame susivienijime, verslininko Sigito Čiapo ir jo vairuotojo Vinco Varno nužudymą ir kitų nusikaltimų padarymą.

Teismo duomenimis, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisija į Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmus su nutarimais patvirtinti lygtinį paleidimą su Kauno „daktarų“ grupuote siejamam R.Zaveckui kreipėsi jau ketvirtą kartą, tačiau visi nutarimai dėl lygtinio paleidimo taikymo buvo atmesti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.