Atlydys atidengė kūną

Abejonių, kad iš Vilniaus globos namų išėjusi ir dingusi 17-metė buvo nužudyta, neliko. Merginos kūnas vakar buvo aptiktas Vilnios upėje po tuo pačiu tiltu, nuo kurio peiliu subadytą merginą numetė žudikai.

Lauros kūnas buvo rastas vandenyje po tiltu, ant kurio jai buvo smogta peiliu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lauros kūnas buvo rastas vandenyje po tiltu, ant kurio jai buvo smogta peiliu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2019, 1:23 PM

Laura buvo paslaugi, rami, santūri, gera mergaitė, galvojo apie savo ateitį – taip nužudytą merginą apibūdina ją pažinoję žmonės.

Tačiau Lauros ateities planams nebuvo lemta išsipildyti.

Pažintis ir draugystė su anksčiau už vagystes ir sveikatos sutrikdymus teistais asmenimis jai kainavo gyvybę.

Vakar ryte, 10 val. 19 min., merginos kūnas buvo rastas Vilnios upėje, ties Gerovės gatve, nugrimzdęs vandenyje po tiltu, nuo kurio merginą numetė žudikai.

Žudikai kalba nenoriai

Nužudytosios kūną pirmieji aptiko policijos pareigūnai – laukdami iškviestų ugniagesių gelbėtojų jie nusprendė palįsti po tiltu.

Tik priėję prie vandens pora metrų nuo kranto, maždaug metro gylyje jie pastebėjo merginos palaikus. Juos į krantą ištraukė ugniagesys.

Ar Laura į upę buvo įmesta dar gyva ir mirtinai sušalo, ar jau mirusi, atsakys ekspertai.

Jos žudikai prisipažino, kad prieš numesdami Laurą nuo tilto jai peiliu dūrė į kaklą ir pilvą, tačiau daugiau pasakoti apie savo padarytą nusikaltimą nėra linkę.

Pasak prokuroro Tomo Čepulionio, informaciją iš suimtų žudikų pareigūnams tenka tiesiog pešti vos ne po vieną žodį.

Slėpė kitą nusikaltimą

Įtariamieji – du 21 ir 20 metų jaunuoliai bei dvidešimtmetė mergina – pasakojo, kad Laura pas juos atvažiavo sausio 21-ąją.

Jie kartu praleido visą dieną ir visą vakarą, po to tarp jų įvyko konfliktas, kurį pareigūnai apibūdina kaip „kitą nusikaltimą“.

Bandydama jį nuslėpti trijulė ryžosi žiauriam žingsniui – merginos nužudymui.

Įtarimai dėl išnaudojimo

Lauros buvo pasigesta daugiau nei prieš dvi savaites, kai išvykusi iš globos namų „SOS vaikų kaimas“ į Žirmūnuose esančią kolegiją mergina negrįžo į globos namus ir neatsiliepė telefonu.

Laurai toks elgesys nebuvo būdingas, todėl su ja susisiekti negalinčios globos namų darbuotojos iškart įtarė įvykus kažką blogo.

Kadangi septyniolikametė buvo užsiminusi, jog Naujojoje Vilnioje turi vyresnių pažįstamų ir pas juos anksčiau ne kartą lankėsi, buvo įtarta, kad ir šį kartą mergina nuvažiavo pas juos.

Nors Laura apie šiuos asmenis kalbėdavo kaip apie savo draugus, globos namų darbuotojoms jų draugystė kėlė įtarimų. Jos manė, kad vyresni vyrai gali merginą išnaudoti seksualiai.

Policija vyko du kartus

Nuojauta, kur gali būti Laura, globos namų darbuotojų neapgavo, tačiau merginos rasti nepavyko.

Nustatę, kuriame Parko gatvės namų gyvena nepilnametės pažįstami asmenys, policijos pareigūnai nuvyko pas juos, bet tąkart jiems namuose nė vieno nepavyko rasti.

Į butą, kuriame gyveno trijulė, pareigūnai grįžo praėjusio penktadienio vakarą jau turėdami svarių įkalčių apie įvykdytą sunkų nusikaltimą.

Paieškoms trukdė ledas

Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir nuvežti į policijos komisariatą, čia po truputį pradėjo kalbėti.

Vienas jų prasitarė, kad Laura buvo subadyta peiliu ir nuo pėsčiųjų tilto įmesta į Vilnią, todėl šeštadienį nuo ryto pradėtos jos kūno paieškos.

Tąkart ugniagesiai gelbėtojai apieškojo maždaug pusantro kilometro upės atkarpą, bet kūno rasti nepavyko. Buvo manoma, kad jis gali būti nuneštas srovės arba įstrigęs po ledu, todėl gelbėtojai jo negali pamatyti.

Pirmadienį atšilus upę kaustęs ledas šiek tiek aptirpo, po tiltu ledai pajudėjo, atsivėrė properšų, todėl vakar nuspręsta paiešką pratęsti.

Visus tris įtariamuosius teismas leido suimti trims mėnesiams. Jiems gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.