Klasės draugei sruogą plaukų nukirpęs aštuntokas sės į teisiamųjų suolą?

Iš savo klasės draugės pasityčioti sumanęs ir per pertrauką mergaitei sruogą plaukų iškirpęs vienos Radviliškio rajono mokyklos aštuntokas už šį poelgį bus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

 Iš mokyklos aštuntokė gružo be kuošto plaukų. Iš mokinės pasityčiojo du jos klasės draugai.  <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Iš mokyklos aštuntokė gružo be kuošto plaukų. Iš mokinės pasityčiojo du jos klasės draugai.  <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2019, 2:13 PM, atnaujinta Feb 6, 2019, 2:17 PM

Policijos pareigūnų dėmesio sulaukęs incidentas šioje mokykloje įvyko pirmadienį apie vidurdienį.

Patyčias užfiksavo stebėjimo kamera

Per pertrauką mokyklos koridoriuje prie savo klasės draugės pristoję du aštuntokai ėmė iš jos tyčiotis – išsitraukė žirkles ir merginai nuo viršugalvio nukirpo sruogą plaukų.

Skriaudą patyrusi mokinė dėl to niekam nesiskundė, tačiau patyčias matę mokiniai apie tai pranešė pedagogams.

Mokyklos koridoriuose yra įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Peržiūrėję vaizdo įrašą ir pamatę, kas nutiko, mokyklos vadovai iškvietė pasiaiškinti abu niekadėjus, apie tai pranešė jų tėvams.

Išbandė įvairias priemones

Apie mokykloje patirtas patyčias buvo pranešta ir jas patyrusios mokinės tėvams.

„Vienas iš savo klasės draugės pasityčiojęs mokinys jau seniai yra mūsų galvos skausmas.

Dėl šio mokinio elgesio pastoviai kyla problemų. Jis jau yra įkliuvęs vagiliaujant, skriaudžiant kitus mokinius.

Jo elgesys jau ne kartą buvo svarstytas vaiko gerovės komisijoje, apie tai kalbėtasi ir su tėvais. Išbandėme įvairias drausminančias priemones.

Kalbėjomės ir gražiuoju, bandėme jį motyvuoti kitokiai veiklai, sportui, tačiau visi mūsų žodžiai ir patarimai nuo jo atšokdavo lyg vanduo nuo žąsies“, – sakė mokyklos direktorė.

Patarė kreiptis į policiją

Paklausta, ar pastoviai drausmę pažeidinėjančio ir kitiems mokiniams grėsmę keliančio mokinio negalima išmesti lauk iš mokyklos, direktorė atsakė, kad to padaryti ji negalinti.

„Daugiausia, ką galiu padaryti, tai pasiūlyti jam lankyti kitą mokyklą. Bet su tokiu pasiūlymu nesutiko mokinio tėvai, nes jie neturėtų galimybės sūnaus vežioti į kitą mokyklą.

Nors „popierinių“ priemonių, kaip drausminti nepavyzdingus mokinius, yra prikurta daug, tačiau realiai jos yra neveiksmingos. O kai toks paauglys pajunta, kad yra nebaudžiamas, tai jį suvaldyti yra praktiškai neįmanoma.

Belieka laukti, kol toks neklaužada sulaukęs 16 metų pažeis įstatymus ir tada kreiptis į policiją.

Būtent tai ir rekomedavome padaryti nuskriaustos mergaitės tėvams“, – sakė mokyklos direktorė.

Apie antrąjį patyčiose prieš klasės draugę dalyvavusį keturiolikmetį mokinį mokyklos vadovė nieko blogo pasakyti negalėjo.

Pradėjo ikiteisminį tyrimą

Mokykloje patyčių auka tapusios merginos tėvai, paklausė direktorės patarimo ir kreipėsi į policiją.

Pareiškimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Jei anksčiau toks pareigūnų sprendimas kuokštą plaukų klasės draugei nukirpusiam aštuntokui būtų buvęs nė motais, nes baudžiamojon atsakomybėn šešiolikos metų neturinčius asmenis traukti negalima, šįkart vaikinui teks suklusti.

Dėl nepažangumo kartoti aštuntos klasės kursą paliktam neklaužadai mokiniui neseniai sukako 16 metų, todėl jis jau gali atsakyti už savo veiksmus.

Viešą tvarką pažeidusiam aštuntokui gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.