Buvusio sugyventinio mergina keršijo šmeižtu

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl šmeižto.

Buvusio sugyventinio mergina keršijo šmeižtu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Buvusio sugyventinio mergina keršijo šmeižtu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2019, 10:59 AM, atnaujinta Feb 7, 2019, 11:03 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, viename iš Klaipėdos apskrities miestų, kaip įtariama, dėl nesutarimų su buvusia savo sugyventinio mergina, itin skaudžiai nukentėjo viena moteris. Jos atžvilgiu internetinėje miesto skelbimų svetainėje buvo įdėti du skelbimai, reklamuojantys, kad ji neva ieško trumpalaikių santykių.

Prie skelbimo buvo paskelbtas nukentėjusiosios mobilaus telefono numeris ir išgalvotas elektroninis paštas, nurodantis jos vardo ir pavardės inicialus.

Sulaukusi SMS žinučių ir skambučių iš nepažįstamų asmenų, siūliusių jai intymius trumpalaikius santykius, moteris su sugyventiniu ėmė aiškintis susidariusią situaciją. Pažįstamas informacinių technologijų specialistas padėjo išsiaiškinti ne tik, kokio turinio skelbimas buvo įdėtas su nukentėjusiosios mobiliojo telefono numeriu, tačiau ir įrenginio IP adresą. Vėliau jie nustatė, kad skelbimas buvo paviešintas iš mobiliojo telefono, išsiaiškino jo numerį ir paslaugas reklamavusio asmens elektroninį paštą.

Visi įkalčiai atvedė pas buvusią nukentėjusios sugyventinio merginą. Surinktus duomenis moteris perdavė pareigūnams, tad pernai metų lapkritį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kaltinamoji savo kaltę pripažino, tačiau už šmeižtą per visuomenės informavimo priemonę, jai gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tiesa, nukentėjusiosios pažeminimas šia istorija nesibaigė. Šių metų sausio 21 dieną buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl analogiškos nusikalstamos veikos. Šiame ikiteisminiame tyrime įtariamieji dar nustatinėjami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.