Radviliškio r. elektros nutrenkto mažylio tėvui – negailestinga teismo žinia

Mažametį sūnų dėl neatsargumo pražudęs Radviliškio rajono gyventojas 33 metų Edgaras Norkus neišvengs belangės – vyriškiui dvejus metus teks praleisti atvirojoje kolonijoje, nes Šiaulių apygardos teismas atmetė nuteistojo skundą.

Sūnus pasiekė ir nutraukė laidą su kištuku, netinkamai sujungtą su girlianda, kabėjusia ant sienos, įkišo kištuką į rozetę, o kitą laido galą su neizoliuotomis srovinėmis dalimis įsikišo į burną<br>Lrytas.lt koliažas
Sūnus pasiekė ir nutraukė laidą su kištuku, netinkamai sujungtą su girlianda, kabėjusia ant sienos, įkišo kištuką į rozetę, o kitą laido galą su neizoliuotomis srovinėmis dalimis įsikišo į burną<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2019, 7:26 AM, atnaujinta Feb 8, 2019, 11:19 AM

Pakiršinio kaimo gyventojas vylėsi, kad teismas sušvelnins bausmę, nes jis jaučiasi ir taip nubaustas. Bet šis ir kiti E.Norkaus pateikti motyvai neįtikino, juolab kad jam jau buvo paskirta švelnesnė, nei įstatymas numato, bausmė.

Be to, nustatyta, kad praeityje ne kartą teistas vyriškis nesistengia pasikeisti, o po įvykusios nelaimės padarė dar vieną nusikaltimą ir buvo nuteistas už viešosios tvarkos pažeidimą.

Kaip neįtikinamas atmestas argumentas, kad vyriškis išlaiko žmoną ir du mažamečius vaikus, nes nebuvo gauta duomenų apie gaunamas pajamas. Tad Radviliškio rajono gyventojui teks keliauti į įkalinimo įstaigą ir atlikti skirtą bausmę.

Žūtį matė vyresnysis brolis

Nelaimė įvyko pernai kovo 1-ąją šeimos namuose Pakiršinio kaime.

Miegamajame žaidęs pustrečių metų berniukas nutraukė ant sienos pakabintą girliandą, o jos galus susikišo į burną. Smalsus vaikas mėgdavo ragaudamas susipažinti su aplinka, nepažįstamais daiktais.

Vaiką ėmė kratyti elektros srovė. Nuo iškrovos mažylis žuvo po kelių akimirkų. Nelaimę matė tame pačiame kambaryje televizorių žiūrėjęs vyresnysis brolis. Penkiametis nubėgo pas motiną, bet ji niekuo padėti nebegalėjo.

Netinkamai sujungė laidus

Per ikiteisminį tyrimą buvo išsiaiškinta, kad vaiką pražudžiusią namų puošmeną sukonstravo pats šeimininkas.

Vyriškis norėjo, kad šiame kambaryje būtų prieblanda, todėl nutarė įrengti kitokį apšvietimą.

Naudotą girliandą nusipirkęs ir namo parsinešęs E.Norkus netyčia nutraukė kištuką. Šeimininkas pats suremontavo sugadintą girliandą – prijungė kito prietaiso kištuką, o sujungtus galus izoliavo specialia juosta.

Tačiau su elektros prietaisais žaisti mėgdavęs mažylis dar kartą nutraukė girliandą, o nutrauktus galus susikišo į burną.

Ištyręs visas aplinkybes teismas konstatavo, kad nelaimė įvyko dėl nusikalstamo nerūpestingumo.

Nebandė neigti kaltės

E.Norkus kaltę pripažino iškart, todėl bylą buvo galima nagrinėti taikant sutrumpintą įrodymų tyrimą. Dėl to skirta 3 metų bausmė buvo sumažinta trečdaliu.

Teisiamajam grėsė įkalinimas iki 8 metų. Vis dėlto bylą nagrinėjęs teisėjas nutarė taikyti netgi švelnesnę, nei numato įstatymas, bausmę.

Teisiamajam buvo nepalanki specialistų išvada – joje teigiama, kad elektros prietaisas buvo suremontuotas nesilaikant specialiųjų saugumo reikalavimų.

Be to, pažymėta, kad šeimininkas privalėjo pasirūpinti, kad pavojų keliantis prietaisas nebūtų prieinamas mažamečiams.

Nelaimės dieną E.Norkaus nebuvo namie, jis buvo išėjęs padėti tame pačiame kaime gyvenantiems tėvams.

Kaltės nesikračiusiam vyriškiui nebuvo galima atidėti bausmės vykdymo, nes jis praeityje jau buvo teistas net 11 kartų.

Prieš nelaimę jis buvo įtariamas smurtu artimoje aplinkoje, bet tyrimas dėl mažareikšmiškumo buvo nutrauktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.