Karas medžioklės plotuose: liepsnojo medžiojų bokšteliai

Sausio priešpaskutinę savaitę Šiaulių apskrities policiją vienas po kito pasiekė pranešimai apie Šiaulių rajone, Daugmaudžių miške, sudegintus medžioklės bokštelius.

 Karas medžioklės plotuose: brakonieriai degino medžiojų bokštelius.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Karas medžioklės plotuose: brakonieriai degino medžiojų bokštelius.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Karas medžioklės plotuose: brakonieriai degino medžiojų bokštelius.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Karas medžioklės plotuose: brakonieriai degino medžiojų bokštelius.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 7, 2019, 10:14 AM, atnaujinta Feb 7, 2019, 11:24 AM

Į pareigūnus kreipėsi Šelvėnų būrelio nariai, kurie savo medžioklės plotuose netoli Šiupylių kaimo rado net keturis sudegintus bokštelius.

Šiaulių apskrities VPK pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu. Įtarta, kad visi keturi statiniai padegti tą pačią naktį. Per ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad sudegintas ir penktas medžioklės bokštelis.

Šalia sudegintų bokštelių pareigūnai rado automobilio padangų žymių, o Šelvėnų medžiotojų būrelio nariai pasidalino turima informacija apie pastebėtą čia važinėjusį automobilį.

Medžiotojų būrelio vadovas išsakė įtarimus, kad jų turtą, ko gero, niokoja kerštaudami brakonieriai, apie kuriuos, pastebėję brakonieriavimo ženklus, medžiotojai informavo aplinkosaugininkus.

Po savaitės trys tyčiniu turto sunaikinimu bei sugadinimu įtariami Šiaulių rajono gyventojai atsidūrė pareigūnų rankose. Į areštinę buvo uždaryti trys 18-30 metų vaikinai, iš kurių du – ne kartą teisti už už plėšimą, viešosios tvarkos pažeidimą ir nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Paaiškėjo, kad medžiotojų iškelta versija dėl keršto pasitvirtino. Sulaikytieji, anot jų pačių, ugnimi sunaikino medžiotojų bokštelius už skleidžiamas kalbas apie jų brakonieriavimą. Gaisrą jie sukeldavo, padegdami bokštelyje rastus degius daiktus.

Į keršto akciją įtariamieji važiavo pasiskolintu visureigiu.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras Marius Fokas sakė, kad kol kas nėra duomenų apie įtariamųjų galimą brakonieriavimą: "Nėra informacijos, kad kuris nors būtų baustas už tokią veiką".

Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vadovas Raimondas Šiukšteris sakė, kad į gamtosaugininkus dėl brakonieriavimo nebuvo kreiptasi: "Šioje teritorijoje per pastaruosius metus mes nesame nustatę brakonieriavimo fakto".

Už turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu baudžiama bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Padegėjams teks atlyginti ir padarytą žalą. Šelvėnų medžiotojams priklausę keturi bokšteliai įvertinti 2400 eurų. Žala dėl penktojo sudeginto bokštelio dar nepateikta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.