11 nusikaltimų įvykdžiusiam vyrui bausmė buvo dar padidinta

Bažnyčią apvogęs vyras lengvai neišsisuko. Jam netgi buvo padidinta bausmė.

Kauno Apygardos teisme paskelbtas nuosprendis, kuriuo bausmė vyrui buvo dar padidinta.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno Apygardos teisme paskelbtas nuosprendis, kuriuo bausmė vyrui buvo dar padidinta.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-15 09:31

Kaip praneša Kauno apygardos teismas, vasario 14 d. buvo paskelbtas nuosprendis, kuriuo už panašius nusikaltimus jau ne kartą teistam E. Č. buvo padidinta bausmė.

2018 m. spalio 15 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose buvo paskelbtas nuosprendis, kuriuo E. Č. pripažintas kaltu dėl įvykdytų 11 nusikalstamų veikų, iš kurių 8 priskiriamos prie apysunkių nusikaltimų, 3 – prie nesunkių. Dauguma per vienerių metų laikotarpį E. Č. įvykdytų nusikalstamų veikų – vagystės, tačiau E. Č. buvo teisiamas ir už turto sugadinimą, disponavimą netikra asmens tapatybės kortele bei pasipriešinimą pareigūnui.

Įvertinus padarytų nusikaltimų pobūdį ir pavojingumą, tyčios formą bei motyvus, apeliacinės instancijos teismas sprendžia, kad apylinkės teismo paskirta bausmė yra nepagrįstai per švelni, todėl prokurorės apeliacinį skundą tenkina iš dalies, t. y. padidina pridedamų bausmių dalis.

Neskundžiamu nuosprendžiu teisėjų kolegija atmetė nuteistojo E. Č. Skundą, pakeitė Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų 2018 m. spalio 15 d. nuosprendį ir skyrė vieneriais metais didesnę bausmę, kurią subendrino su 2018 m. kovo 12 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu paskirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausme ir nustatė E. Č. galutinę bausmę – laisvės atėmimą 5 metams ir 5 mėn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.