Žiaurų pasveikinimo ritualą atlikusiems kaliniams - griežtos bausmės

Paskelbtas nuosprendis vadinamojoje „Jūros šventės“ byloje. Nuosprendžio sulaukė trys Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijoje kaltintys nuteistieji. 

Atvirojoje kolonijoje kalintys nuteistieji savo kaltę pripažino.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Atvirojoje kolonijoje kalintys nuteistieji savo kaltę pripažino.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2019, 4:13 PM

Kaip primena Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai, kaltinamieji buvo kaltinamai dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Nuteistieji E. T., N. D. ir T. A. vėl į teisiamųjų suolą sėdo už tai, kad 2018 m. liepos mėnesį atlikdami bausmes Pravieniškių pataisos namuose, prausyklos patalpoje, veikdami kartu, suorganizavo „Jūros šventę“ dar kitaip vadinamą „krikštynomis“.

Naujokų pasveikinimo ritualą stebėjo būrys nuteistųjų. Vyrai trims nukentėjusiesiems, sėdintiems ant kėdžių, sudavė nenustatytą skaičių smūgių susuktais šlapiais rankšluosčiais, pylė šaltą vandenį kibirais ant pusnuogių nukentėjusiųjų, taip sukeldami jiems šoką.

„Krikštynos“ suorganizuotos siekiant pasityčioti iš naujai paskirtų bausmę atlikti nuteistųjų bei iš nuteistųjų (kitaip vadinamų „prisidirbusiaisiais“), kurie nesilaiko pataisos namų nerašytų taisyklių. Teismas nustatė, kad tokiais savo veiksmais kaltinamieji E. T., N. D. ir T. A. demonstravo nepagarbą kitiems nuteistiesiems ir žemino nukentėjusiųjų orumą.

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų pranešime rašoma, kad kaltinamajam E. T. paskirta 1 m. 3 mėn. laisvės atėmimo bausmė, kaltinamajam N. D. – 8 mėn. ir 27 d. laisvės atėmimo bausmė, trečiajam kaltinamajam T. A. – 12 m. 1 mėn. 15 d. laisvės atėmimo bausmė. Teismo paskirtos bausmės subendrintos su ankstesnėmis kitų teismų paskirtomis bausmėms. Teismas konstatavo, jog kaltinamieji nusikaltimą padarė tyčia.

Nagrinėjant „Jūros šventės“ bylą, liudytojai apklausti nebuvo, nes kaltinamieji pripažino kaltę, gailėjosi, atsiprašė nukentėjusiųjų. Dėl šių priežasčių byloje buvo atliktas sutrumpintas įrodymų tyrimas ir bausmės už viešosios tvarkos pažeidimą trečdaliu sumažintos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.